İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ikinci kez yapıldı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu bu sefer farkı daha da arttırarak kazandı.


Bu sonuçla Tiran Erdoğan'ın yaşadığının hayal kırıklığından da öte olduğu açık.

Kendisine sadık kitlelerini türlü iftiralar ve  'Istanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' diyerek motive etmeye çalışan Erdoğan, artık Türkiye'yi daha doğrusu yaşadığı şatafatlı hayatı ve emir erlerini terk etme korkusu ile nefes alıyor.

Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hezimeti yaşatan nedenlerin kibir, adam kayırma, milletten uzak durma, zehirli dil, yalanlar, gösteriş ve mutfak yangını olduğu konusunda çoğunluk hem fikir, peki sadece bu kadar mı?

Elbette değil...

Tüm ülkeyi tıpkı küçük bir ,Hitler' gibi yönetmeye çalışmak ve bu hevesinden vazgeçmeye yanaşmaması da konusu mağlubiyetinin ana etkenlerinden biriydi.

Ana ekseni CHP-İYİ Parti koalisyonu olsa da zaferin mimarlarından birinin de tüm baskılara, engellemelere ve hatta son anda akp'nin açtığı blöf içerikli Abdullah Öcalan kartına rağmen İmamoğlu'nu desteklemeye devam eden HDP Genel Merkezi ve HDP'li seçmen olduğu unutulmamalı.

Kürtler üzerinden oynadığı oyunlar ve bugün HDP'nin Onursal Genel Başkanı konumuna yakın Selahattin Demirtaş'ın hapiste direnişine devam ederek, özgürlüğüne yönelik tüm teklif ve rüşvetleri "Ben siyasi rehineyim, siyasi rehineler tahliye talep etmezler" sözleri ile geri çevirmesi, Erdoğan'a acınası bir mağlubiyet yaşattı.

Erdoğan her yolu denedi, her yalanı söyledi, her türlü nefret dilini kullandı, hatta 2 ay içinde öyle U dönüşleri yaptı ki kitlesi bu dönmelere yetişmekte zorlandı ve neticede yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Binali Yıldırım'a İzmir'den sonra ikinci hayal kırıklığını yaşattı.

Bugüne kadar tüm makamlara atanarak gelen Yıldırım için üzücü bir durum, belki yakın bir zamanda Erdoğan'dan yeni bir atamalı mevkiye yerleşebilir.

Ama rant büyük, yargılanması koltuğunu kaybetmesine bağlı olan Erdoğan'ın kolay kolay pes etmeyeceğini unutmamak lazım. Tıpkı bundan önce olduğu gibi yine her yolu deneyecek.

 

Lâkin artık iyilerin kazandığı, diktatörlerin nefretle anıldığı uzun süren bir dizinin son bölümü izliyoruz.

O zaman yeri gelmişken son bölümden de spoiler vereyim.

'Herşey çok güzel olacak'