Son dönemlerde Almanya'nın büyük şehirlerinde eğence sonrası polislere ve etrafa saldırılıp zarar veriliyor.

Stuttgart'ta başlayan aralarında göçmen kökenli gençlerin de olduğu kalabalık bir grup polise saldırıda bulundu. Daha sonra hızını alamayan kalabalık bazı iş yerlerini yağmalayarak dükanlara maddi zarar verdi.

Aynı olayın benzeri Frankfurt'ta Opernplatz da yaşandı. Frankfurt'ta Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece gençlerden oluşan kalabalık bir grubun polise saldırmasıyla yaşanan olaylar "göçmen kökenliler"le ilgili tartışmaları alevlendirdi. Frankfurt kentinin de dahil olduğu Hessen eyaletinde polis teşkilatı son günlerde aşırı sağ skandallarla gündemdeydi

Cumartesi gecesi kent merkezindeki Opera Meydanında çıkan, beş polis memurunun yaralandığı ve 39 kişinin gözaltına alındığı olaylar sonrasında kentte ek güvenlik önlemleri alındı.

Coronavirüs yaşamı tamamen etkilerken, genellilkle de gençlerde derin öfkelere yol açmaya başladı. Büyük öfke ile dolan halk kitleleri yaşanmaması gerken olaylara yol açmaktadırlar.

Corona nedeniyle alınan tedbirlerin çoğu kitleler tarafından yasak olarak algılanırken, olaylara karışanlar kendi geleceklerini ve hemde başkalarının geleceğini hayti tehlikeye atıyorlar.

Eğlence için toplananların aralarında göçmen kökenli gençlerin oluşu dikkat çekiyor. Göçmen kökenli gençler bu tip olaylardan uzak kaldıkları sürece en iyisini yapmış olurlar. Yaşamış olduğunuz toplumda toplumun kural ve kaidelerini uyduğunuz sürece kendi geleceğiniz için daha yararlı olursunuz.

Yaşamış olduğunuz ülkelerin ayrılmaz bir parçası olmanıza rağmen göçmen kökenlilerin çocukları olarak çifte cezalandırmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğlence amacıyla başlayan bu toplantılar daha sonra başka boyutlara taşabiliyor. Böylece polisin müdahalesi ile birlikte olaylar daha da  büyüyerk taşkınlık yaratıyor.

Göçmen gençlerinin daha dinamik ve olaylar karşısında soğuk kanlı olmayışı uzun vadede kendilerine zarar verecektir.

Sizlere burdan eğlenmeyin demek istememiyorum. Eğlenmek herkesin en doğal hakkıdır. Eğlenenmenin uygun bir şekilde olursa daha iyi olacağını ifade ediyorum. Alkolün de tesiri ile polise ve iş yerlerine saldırıp zarar vermek kime yarar sağlayacaktır?.

Corona nedeni ile izine gidemeyişinizi ve Almanya'da kalmak zorunda oluşunuzu anlayışla karşılıyorum. Bundan dolayı polise ve iş yerlereine saldırıp zarar vermenin ne anlamı vardır? Size yarar getirmediği gibi zarar getireceğinin bilincinde olmanız gerekiyor. Corona nedeniyle toplumun sağlığı için alınan tedbirler herkesi kapsamaktadır.

Kendi sağlığı olduğu kadar başkasının sağlığını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur.