Almanya Milli Takımı şu an sürmekte olan şampiyonada kendi geçmişine göre başarısız sonuç aldı ve elendi. Karşılaştıkları rakiplere bakıldığında başka bir ülke milli takımı için başarı sayılabilecek performans Almanya için başarısızlıktır. Milli takım antrenörü Löw çekileceğini daha önce ilan etmişti.

Löw ile Almanya Milli Takımı başarılar kazandı ve Löw başarının nasıl başarısızlığa dönüşebileceğinin simgelerinden birisi olarak hatırlanacaktır.

Başarı sürekli güncellenmek zorundadır. Hele de futbolda daha önce kazanılan başarılarla idare edemezsiniz, onları tekrarlayabilmeniz gerekir.

Dönem değişti. Yeni çalışma teknikleri, taktikler, oyun analizleri geldi. Löw, eleştirmenlerin de belirttiği gibi, bunları öğrenmeye gerek görmedi, eskisi gibi devam edebileceğini düşündü ve yapamadı.

Yeniyi anlayabilenler ve uygulayabilenler beklenmedik çıkış yapabildiler. Mesela İsviçre gibi…

Bir dönemin efsane takımı Portekiz de başarılı olamayanlar arasındaydı.

Türk milli takımı turnuvanın en kötüsü sayıldığı için üzerinde durmaya gerek bulunmuyor. Ajitasyonla bu iş olmuyor; yeterli bilgi, teknik ve gelişmeleri izleyebilmek gerekiyor.

Almanya futbolu yeni bir döneme ne oranda girebilecektir, bilinmiyor. Her durumda ülkenin sağlam alt yapısı bulunuyor ve bu temel üzerinde yeni ve daha ileri olan şöyle ya da böyle inşa edilecektir denilebilir.