Sağlığımıza bakan ve sürekli Twitter'den mesajlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalar önce, "Aşılar 11 Aralık'ta gelecek gelecek" dedi.

Yandaş medya ve çomarlar sosyal medyadan havalara uçtu. "Yine dünya lideriyiz", "Ülkemizin gücünü gösterdik", "Biz aşı olmadan kimse olamaz" yorumları gırla gitti.

Ama hemen sonra ne dedi Sağlık Bakanı; "Aşılar Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece yola çıkacak", "Bakın, aşılarla selfie bile var"

Sonra; "Aksilik oldu aşılar Çin gümrüğüne takıldı" demek zorunda kaldı.

Hemen peşinden şahsımdan zılgıt yemiş olacak ki "Önümüzdeki süreçte aşılamaya başlıyoruz" diyiverdi... Hangi süreç diye soramadan patt bir açıklama daha; "Gelsin hemen aşıılıyoruz."

O açıklaması sondu ve peşinden derin bir suskunluk....

Hani aşı geldiydi, aşı olacaktık, dünya lideriydik, dış ilişkiler başarımızdı, höt dese al sana aşı diye korkuyordu dünya Recebimden.

Hepsi yalan oldu, hepsi unutuldu.

Ama sonra birden bire adı sanı duyulmamış Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz; "Korona aşıları geldi" diyerek ortalığı aydınlattı.

Bir güneş gibi doğdu karanlık dünyamıza ama aynı Kayıpmaz'ın, "Aşılar geldi ama biz 2 hafta inceleyeceğiz" cümleleri ile yine tüm umutlar buhrana dönüştü.

2 hafta nerende deneyeceksin mübarek? Kimde deneyeceksin? Geldiyse vur gitsin, gelmediyse onaylanmış aşıları 2 hafta daha neden bekletiyorsun?

Şaka gibin dimi?

Her ıvır zıvırla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nerde?

Caaanım dünyaaaa liderim Receb'im Tayyib'im Erdoğan'ım neden gururla "Aşılar ülkemizde" demedi? Yoksa, yoksa aman tanrım....

Yoksa aşılar halen Türkiye'ye gelmedi mi?

Bakın dünyada ilk Korona aşısı New York Queens'te bulunan Long Island Tıp Merkezi’nde görevli yoğun bakım hemşiresi Sandra Lindsay'a yapıldı, Kanada ile aynı tariihte yani tam 14 Aralık 2020'de.

Sonra İsrail 20 Aralık'ta, İsviçre 23 Aralık'ta, Sırbistan 24 Aralık'ta, AB ülkelerinin çoğu 27 Aralık'ta aşılmaya başladı.

Bugünün tarihi 8 Ocak 2021 ve bu tarihe kadar tam tamına 40 ülkede 17 milyondan fazla kişi Korona aşısı oldu

Mesela nüfusu 9 milyon olan İsrail bugün itibari ile tam bir buçuk milyon vatandaşına Korona aşısı yaptı ve dünya lideri.

Peki Türkiye kaç vatandaşını Korona'ya karşı aşıladı?

8 Ocak 2021 tarihi itibari ile sıfır.

Ama olur böyle şeyler, henüz kabile devletleri bile aşılamaya başlamadı.

Dimi yani.