Faşizm, nasıl zalim olduğunu her daim gösteriyor. Fakat görmek istemeyenlere bir hatırlatma yapmak istiyorum; Zaman gazetesine yapılan kayyum atamasında yapılan saldırılar ve onun düşündürdükleri. (Daha önce Bugün Gazetesi ve Kanaltürk’e yapılan kayyum atamasında bu denli sert bir saldırı olmamıştı, türbanlı kadınlar yerlerde sürüklenmemişti.)

İslam içi çatışmalarda, İslam adına gazlı ve plastik mermili polis saldırılarına uğrayan islamcılar, ırkçı kinlerini kendinden olmayanlara karşı kustular.

“Biz Kürt müyüz? Biz terörist miyiz? Neden bize saldırıyorsunuz?“ diye polise tepki vermeleriyle çatışkılarını, gerçek yüzlerini, kindarlıklarını bir kez daha kendilerinden olmayanlara yönelttiler. Ayıdan post, kindar İslamcı’dan dost olmaz, bunu hiç bir zaman unutmamalı, aklımızda tutmalıyız. Aynı tepkileri Van depreminde de gördük. Van depremine “oh olsun” diyenler ve “sırada Diyarbakır olsun” diye sevinenlerin kinlerinin depreşmesiyle nasıl sevinç çığlıkları attıklarını gördük.

Cerattepe direnişinde CHP’li vekilin “Burası Sur değil, Cizre değil, burası Artvin. T.C.'nin bir ili, öyle göremezsiniz, bedeli çok ağır olur” sözlerini duyduk.

MHP’li ülkücülerin sokaktaki “Kürt’lere ölüm” çığlıkları kulaklarımızda, kindar islamcılar ve milliyetçilerin Kürt’lere karşı olduklarını ve ortak tavır aldıklarını gördük. Günlük hayatımızda sanatsal, kültürel, siyasal ve yaşamsal alanlarımıza müdahale ettiklerini de gördük.

Tahammülsüz olanların ve insanlıktan çıkmışların arasında yaşıyoruz.

Bunlar, yaşanılan ve yaşatılan faşist saldırılarının gerçek inkarcılarıdır.

Bu vahşetin kindarlığına ortak olmayacağınızı söyleyebiliyor musunuz?

Devlet şiddetine karşı çıkabiliyor musunuz?

Özgürlüğe açıkça müdahale eden zalimlere karşı eleştiriden yana tavır alabiliyor musunuz?

28 Şubat günü İMC TV ekranı karartıldı. Hem de Can Dündar ve Erdem Gül’le konuşulurken karartıldı.

Çocuklarımız ölmesin diyenler, barış isteyenler, akademisyenler, aydınlar vatan haini  ve kuduz ilan edildiler.

Zulme karşı sessiz kalanlar o kadar çok ki. Ortalıkta o kadar yalan haber var ki. Savaşın vahşeti ortalığı kasıp kavururken, ölümün izleriyle oluk oluk kan akıtmak isteyenler korku saçıyorlar.

Baskı ve zulüm nereden ve nasıl  gelirse gelsin, saldırılara karşı ortak tavır alamadığımız müddetçe, “polisimiz işini bilir” diyenlere karşı insan sevgimizi güçlendiremeyiz, güçlenemeyiz.

Kimin gözlerinde insan sevgisi ışıldamıyorsa, onun gözleri kör olur.

Kimin ağzından insan sevgisi akmıyorsa, irin akar.

Kimin yüreği kurumuşsa, o yürek hep kindar olur.