Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Hamburg teşkilatının öncülüğünde, Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 65. yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlik, “Birliğimizi güçlendirelim” çağrısıyla emekçileri bir araya getirecek.

Deniz Yücel’den Der Spiegel ve Elif Eralp tartışmasına çifte standart eleştirisi
Deniz Yücel’den Der Spiegel ve Elif Eralp tartışmasına çifte standart eleştirisi
İçeriği Görüntüle

Sendikacılar, işçi temsilcileri, akademisyenler ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerini buluşturacak panelde; milliyetçi politikaların yerli ve göçmen işçiler üzerindeki etkileri, göçün nedenleri, göçmen düşmanlığından kimlerin çıkar sağladığı ve işçiler arasındaki dayanışmanın nasıl güçlendirileceği ele alınacak.

Panelin konuşmacıları arasında NGG Kuzey Bölge Yöneticisi Anne Widder, ver.di Göç Komisyonu Federal Başkanı Yusuf As ve DİDF Hamburg Başkanı İdil Çallı yer alıyor. Hamburg DGB Başkanı Tanja Chawla, IG BAU Kuzey Bölge Başkanı Dirk Johne ve Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Kay Jäger de programda konuşma yapacak.

Müzik, sergi ve kültür programı

Emek Şenliği, panel ve tartışmaların yanı sıra zengin kültürel programıyla da dikkat çekiyor. Saat 18.00'de başlayacak müzik programında Niyazi Koyuncu ve Mustafa Özarslan sahne alacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca koro ve ritim grubu gösterileri, işçi türküleri, göç temalı fotoğraf sergisi ve film gösterimi gerçekleştirilecek. Kitap ve bilgilendirme stantları da katılımcılarla buluşacak.

Göçün 65 yıllık tarihine, göçmen işçilerin emeğine ve ortak mücadele deneyimine ışık tutmayı amaçlayan etkinlik, farklı kuşaklardan yerli ve göçmen emekçileri bir araya getirecek.

Hamburg Emek Şenliği, 5 Aralık 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da Wilhelmsburg Bürgerhaus’ta (Mengestraße 20, 20539 Hamburg) gerçekleştirilecek.