Sevgili okuyucular,

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, 9 Nisan Çarşamba günü, (HDP) Halkların Demokratik Partisi ve (ABDEM) Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenlerinden oluşan, Avrupa seçim koordinasyonu bir araya geldi.

Avrupa seçim koordinasyonun da yer alan bileşenlerin delegasyonları, 7 Haziran 2015 genel Parlamento seçimlerinde, izlenecek yol haritasını yeniden gözden geçirdi.

HDP seçim ittifakı bileşenlerini temsilen delegasyonların katıldığı ve yaklaşık 4 Saat süren toplantıda, Avrupa’da seçmenlere ulaşım, seçmenlerle kurulacak diyalog, seçmenlerin mobilize olmalarına yönelik sorunları masaya yatırılarak, detaylı tartışmaların yapılması, toplantıya katılanların dikkatinden kaçmamıştır.

Seçimlere hazırlık aşamasında Koordinasyon toplantısına katılan delegasyonların, yoğunluklu tartışmaları, Türkiye’de, iller bazında, 25. Dönem TBMM, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yenilenmesinde, HDP’

Milletvekili adaylarının isabetli olarak belirlenmesi, dikkatleri çeken nitelikte olmasıdır. Seçim koordinasyonunun aldığı kararlar doğrultusunda, ağırlıklı olarak yapılacak çalışmalar şu şekilde belirlenmiş ve kamuoyuna deklere edilecektir.

Avrupa’nın birçok kentinde, HDP ile dayanışma geceleri organize edilecektir. Britanya da, Londra, Fransa da, Paris, Avusturya da, Viyana başta olmak üzere büyük Mitingler yapılacaktır. Bu üç mitinge, HDP Eş Genel Başkanı, Selahattin Demirtaş, İstanbul 2. Bölge 1. Sıradan Milletvekili adayı, (AABF) Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Onursal başkanı Turgut Öker ve Maraş 1. Sıradan Milletvekili adayı Aziz Tunç’un, katılması sağlanacaktır.

Federal Almanya’nın önemli kentlerinde düzenlenecek, başta dayanışma geceleri olmak üzere, çeşitli etkinliklere, HDP’nin değişik illerden Milletvekili adayları, konuşma yapmak için davet edilecek ve katılımları sağlanacaktır.

Kitle iletişim araçları, sosyal medya, TV yayını ve yazılı basın oldukça etkin bir şekilde kullanılacaktır. Düzenli aralıklarla, TV programları, seçim panelleri, bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

Çalışmalar düzenli aralıklarla, basın açıklamaları yoluyla, şeffaf bir tarzda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Belirlenen çalışmalarla amaçlanan; Avrupa d, 1,5 milyonu aşkın seçme hakkına sahip, Türkiye cumhuriyeti vatandaş yaşamaktadır. Seçme hakkına sahip olan, canlarımızdan, en az 400 bin’i, aşkın seçmenin

(HDP) Halkların Demokratik Partisi’ne oy vermelerine yönelik çalışmalara ağırlık verilecektir.

Avrupa da yaşayan canlarımızın, HDP’e, sunacakları destekler önemlidir. Avrupa’da yaşayıp ta, seçmen olmayan, Oy hakkı olmayan, canlarımızın bir fiil seçim çalışmalarına desteklerinin sağlanması için, gereken özen gösterilecektir.

Peki, bütün bunlar neden gereklidir?

Ülkemiz Türkiye, Anadolu ve Kürt coğrafyası, bölge coğrafyamız, içinden geçtiğimiz süreçte önemli, tehlikelerle karşı karşıyadır. Bölge coğrafyamızda, akan kan, vahşet, yaşanan insanlık dramı, sağır sultanın dahi kulaklarını çınlatacak cinstendir.

Ülkemiz, Anadolu ve Kürt coğrafyasında, AKP devletinin, uygulamalarından nasbini almayan kalmamıştır. AKP devleti, coğrafyamızın kan gölüne çevrilmesinde, vahşetin yaşanmasında, insanlık dramının ayyuka çıkmasının birincil derecede sorumlusu durumundadır.

AKP ve R.T. Erdoğan, mevcut iktidarını daha da kurumlaştırarak koruma çabası içindedir. AKP devleti, R.T. Erdoğan, hedeflerine ulaştığında, ülkemizde, ’yeni’ bir sürecin içine girilecektir. Bu süreç, ülke sathında ve coğrafyamızda yaşayan, halklar, Türk ve Sünni olmayan, etnik ve inanç grubuna ait toplumsal katmanlar için, yaşamın felç olduğu, vahşetin, işkencenin, insanlık dramının yoğunlaştığı, diktatoryal bir rejim süreci olacaktır.

Ötekileştirilen toplumsal katmanların, yaşamlarının sürekli olarak zorlaşacağı, zorunlu göçlerin aratacağı, ülkemizin Ortadoğu bataklığına doğru sürüklenen bir ülke konumuna geleceği gözlerden kaçmamalıdır.

Bugünden provası yapılan, R.T. Erdoğan’ın, başkanlık emellerine uygun, AKP devletini meşrulaştırmaya yönelik adımlar, ‘iç güvenlik’ yasaları, gelecekte yapılacak uygulamaların habercisidir.

Bu nedenle, AKP devletinin, R.T. Erdoğan’ın, tek adam, ‘türk tipi’ başkanlık emelleri, açık faşizme giden adımlarını kesmenin tek yolu, 25 dönem parlamento seçimlerinde HDP’i, desteklemektir.

HDP desteklendiğinde, %10 barajı aşılarak, R.T. Erdoğan’ın, başkanlık hayalleri suya düşecektir. HDP güçlü olarak TBMM çatısı altında temsiliyet sağladığında, AKP’in tek başına iktidar koltuğunu gasp etmesi önlenecektir.

HDP, TBMM çatısın altında, güçlü temsili yet ve hedeflenen Milletvekili sayısına ulaştığında, HDP bileşenlerinin demokrasi mücadelesinde bir adım daha ileri gitmesi sağlanacaktır. Bu vb. nedenlerle, HDP çatsı altında yer alan bileşenlerin adaylıkları desteklenmelidir!

Avrupa seçim koordinasyonu, bu gerçekleri görerek ve gerekçelerini de, dikkate alarak faaliyetlerini ciddiyetle ela alacağını karar altına almıştır.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,

10 Nisan 2015

Face:aliekber.pektas

Twitter: @AliekberP