Daha önce ‘’hepimiz Büyük babamız için çalışıyoruz’’ demiştim. Büyükbaba ile Global kapitali kastetmiştim.

Büyük baba ne kadarı sahte ne kadarı gerçek bilinmeyen, son 20 yıldır Dünya’ya tahminen 3 trilyon USD para sürdü ve Dünya’daki tüm Devletler bu para ile kendilerini avutup ticaretlerini dengelediğini sanmaktadırlar.

Bu reel olmayan ticaret doyum noktasına ulaşmış ve doruk noktasında patlayacaktır.

Sanal para transferleri,sanal faizler ve Dünyayı sömüren Bankalar birçok Avrupa Devletleri dahil,Dünya’yı batma noktasına getirmişlerdir.

Diğer yandan 2016 da Dünya nufusu 9 milyara yaklaşacaktır ve bunların %80 fakir ülkelerden oluşacaktır.Bu da zengin fakir arasındaki uçurum dengeleri çok çabuk değiştirmektedir.

2015 ve 2016 Dünya’da dananın kuyruğunun koptuğu yıllar olacaktır.

Kapital Devletlerinin saniye saniye çoğalan borç tabelasının linkini aşağıda verdim. http://www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-verenigde-staten-vs-usa/

Bu tabelaya göre ABD’nin,18,6 trilyon USD olan borcu, 3.929.990.400.00 günlük 1.434.446.496.000.00 yıllık 2.868.892.992.000.00 iki yıllık (2014+2015) yani yaklaşık iki yılda (2015-16-17) en az 3-8 trilyon artacaktır ve bütçe açığı gelirlerinin azalmasından dolayı maximuma çıkacaktır. Bu ABD nin batması demektir.

Dünyadaki Amerikan Doları  enflasyonunu Dünyadaki ekonomik krizi körükleyecektir.

Dünya’da insanların çoğu olayı bilmediği içinde gerçekten aptal konumunda oyalanmaktadır. Dünya’da yaşayan insanların en azından %80 , 2015-16 den itibaren görülmedik bir Ekonomik baskıyla karşılaşacaklardır.Bu da toplumsal ve Dünya barışını bitirecektir.

ABD 2017 den itibaren çökecektir

Avrupa 2015-16 den itibaren çok büyük kaosa sürüklenecektir. Türkiye ise, bu krizin merkezinde olacaktır.Türkiye,batının kontrolünde olduğundan, 2008 deki krizden Erdoğan’ın ‘’teğet geçti’’ mavaliyle değil, ABD de ve Avrupa’da battı denilerek kaçırılan  paranın bir kısmı (1,5 trilyon USD  İsraile, bir kısmını ,500 milyar USD) güvendiği Ülke olarak Türkiye’ye kaçırması ile yani sıcak faiz parası ile kendisini kurtarmıştı.Batı hem parasını kaçırarak Türkiyede legalleştirdi hemde faiz alarak parasına para kattı.Aldatılan Türkiye parayı kazanan yine Global kapitalizm olmuştu.

O dönem Ülkenin başında sıradan bir Vatandaş da olsa aynı olacaktı.Dünya şartları ülkeyi o konuma getirmişti.Şimdi OYUN BİTTİ! Yani bu Erdoğan’ın falan değil Dünyanın yeniden soyulması ile kaçırılan paralardan,sözde  yapılanmasından çıkan bir ekonomik sonuçtu. 2008 de, Dünya’nın diğer geri kalmış Ülkeleri rejim yada değer olarak güvenilmez olduğundan, batıdaki çalınan  sıcak para Türkiye’ye gelmişti.Türkiye anımsayın paranın kaynağını sormadan kayıt altına geçirme kanunu çıkarmıştı.

Türkiye bu parayı kullanamadı

Üretime yansıtamadı.

Şimdi bu para başına büyük bela açacaktır aynı Osmanlı'da olduğu gibi.

Herkes 2015-2016 için hazırlıklı olmalıdır.Avrupa dağılmak üzeredir.

ABD batmak üzeredir.

Bu şartlarda Dünya derin Devleti her zaman mızıkçılık yapıp savaş çıkartmıştır.

Sosyal olaylar ve savaşlar bir kıvılcım gibi zayıflıyan ekonomilerle çok çabuk genişler.

Şuana kadar son 50 yıldır Dünya’daki Devletler:

-Alavereci dalavereci Siyasetçiler vasıtası ile Halkını soydurulmuştur,

-Tüm Dünya’da hırsız ve dolandırıcı,tefeci banka sistemi Halkı soymuştur,

-Tüm Dünya’da %80 aptal seçmen vardır ve bunlar yaşadıkları Ülkelere sahip çıkmamışlar ve Dünyayı yönettiğini sana  bu çetenin getirdiği işbirlikçilerine, adi siyasetçilere Devletlerini soydurmuşlar,Devlet hazinesinin talan edilmesine göz yummuşlardır.

Dünya’da tüm ekonomiler alarm vermekte hepsinde cari açık oluşmaktadır. Yani gelirleri giderlerini karşılamamakta ,dahada acısı 20 eşşeği otlatamıyan insanlar,Dünya’da  Ülkeleri yönetmektedirler.ABD de Obama,Almanya’da Merkel diğerlerini siz düşünün.

Dünya ticaret dengesi Üretim merkezlerinin değişmesi ile değişmiştir.

Dünya dengeleri doymuştur ve 2015-2016 patlayacaktır.Tüm veriler bu yöndedir ama sevindirici tarafı,Dünya’da yeni bir gençlik gelmektedir.

Dünya’yı kurtaracak bu gençlik Aptal yöneticilere kurban edilmemelidir.

Hitler döneminin gençliği işte bu şekilde yok edilmişti.

Çağrıbey Kayacık  /  31.05.2014