Ganime GÜLMEZ

Bu karar uyarınca, Türkiye’nin bazı bölgelerine iltica kampları kurulmuş ve bu kamplarda yaşayanlar için, AB tarafından ekonomik yardım limiti belirlenmişti.

7 Haziran sabahı, dpa (deutsche presse agentur)’un yayınladığı haberle birlikte, AB-Türkiye arasında yapılan anlaşmanın artık tamamen yürürlüğe girdiği de belirginleşmiş oldu. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis; “Türkiye üçüncü bir güvenli ülkedir. Yasadışı göç ve kaçakçıların suç faaliyetleriyle mücadelede önemli bir adım olarak: Somali, Pakistan, Afganistan, Suriye ve Bangladeş’ten Türkiye üzerinden geçiş yapmışlarsa (ki ispatsız hepsi böyle kabul edilecek), iltica başvurusu alınmayacak” yönlü bir açıklama yaptı.

Bununla birlikte; Somali, Pakistan, Afganistan, Suriye ve Bangladeş’ten göç edenlerin, AB üyesi ülkelere girişi artık tamamen engellenmiş olacak.

Midilli, Sakız, İstanköy, Leros ve Sisam Adaları’nda; geçen yıl 40.000 mülteci barınmasına karşın, yetkililer bu yıl 9000 kişinin kaldığını belirtmekteler.

Kadın Platformu: 8 Mart’tan bu yana 338 kadın öldürüldü Kadın Platformu: 8 Mart’tan bu yana 338 kadın öldürüldü

Yanısıra Almanya’da yıllardır yaşayan Afganlar’a toplu gruplar halinde terk verilmeye devam ediliyor.

Yarın bir uçakla Afganistan’a gönderilecek olan Afganlar’a terk verilmesi; belirli gruplar tarafından havaalanında protesto edilip, engellenmeye çalışılacak.