8 Ocak 2016 Cuma gecesi, uzun süredir Doğan grubuna bağlı Kanal D'de yayınlanan, Beyazıt Öztürk'ün sunduğu, Beyaz Show programında, Amed (Diyarbakır dan) Telefonla katılan Ayşe öğretmenin söylemleri güncelliğini koruyarak devam etmektedir.

Ayşe Çelik öğretmen, telefon konuşmasında, 'Kanal D, Beyaz Show'a bağlanarak Diyarbakır'da süren çatışmaları topluma ulaştırmak için, Ayşe Çelik öğretmen, açık net, mesleğine uygun davranışlarda bulunarak, insani duygusunu dile getirmiştir.

Ülkemizin topraklarının bir bölümünde, Kürtlerin yaşadığı coğrafyada savaş konsepti dayatmasına uygun olarak katliamlar yaşanmaktadır. Bu katliamlara karşı duygularını dile getirmek için Beyaz Showa katılarak, "Diyarbakır'da süren çatışmalara Sessiz kalmayın. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" söyleminde bulunmuştur. Ayşe öğretmen, çok sade, duyarlı bir insanın, anne'nin, öğretmenin, gösterebileceği bir davranış göstermiştir. Stüdyoda bulunan izleyiciler, konuklar ve Beyazıt Öztürk, Ayşe Çelik öğretmenin bu insanı davranışını, 'alkışlamışlardır'.

Ben, Beyazıt Öztürk, konuk ve izleyicilerinin davranışlarını onaylayarak, ''Program yayınlandığı esnada, programın sunucusu Beyazıt Öztürk, konukları ve gerekse programı izlemeye gelen misafir izleyiciler gereken tepkiyi göstererek, Ayşe Çelik öğretmeni cani gönülden alkışlamışlardır. Bu davranışları insani ve takdire şayan davranıştır.'' Yazmıştım. Ben yazdıklarıma pişmen değilim. Bu davranışları, somut olarak TV ekranlarına yansıyan davranışları, olumluydu ve onaylanmalıydı.

Ama bir gün sonra, gerek Doğan Grubu'nun, Kanal D yönetim kademesinin ikiyüzlülüğünü, kaleme aldığı aynı yazım içinde detaylıca değerlendirdiğime inanıyorum.

Acıyorum, 'çocuk' be, sana!

Gelelim Beyazıt Öztürk'e, ben bu, 'çocuğa' acıyorum. Zavallı, kendini ifade ederken, 'suçsuzluğunu' anlatmaya çalışırken, gerçekten suçluluk psikolojisi içinde kendini ele vermemek çaba harcamaktadır. Beyazıt Öztürk; "Üzgünüm ve şaşkınım. Benden beklenebilir mi böyle bir şey. Benim tavrım belli, vatana toprağa bayrağa olan bağlılığım belli. O ilk cümleyi duyunca benim beynim durdu orada. Kendi iç sesimi dinlemekten konuşan kişiyi dinleyemedim. Öğretmenim deyince ben de Milli Eğitim Bakanlığı'mızdan bir öğretmen zannettim ama öyle olmadığı ortaya çıktı zaten.''

İnsan, Beyazıt Öztürk'ün, zavallıca davranışına ne anlam verebilir. Acınacak durumda. Neden, 'üzgünsün ve şaşkınsın' senden, 'beklenen' neydi? Sen çocukların ölmesinden, anaların ağlamasından çok mu, 'memnuniyet' duyacaksın?

İnsanın çok doğal duygularını dile getirmesi için, illa da öğretmen, 'milli eğitim bakanlığından' birileri mi, olmalı? Çok zavallıca bir tavır ve anlayıştır. Beyazıt Öztürk devamla; ''Ben bir polis çocuğuyum, ben çok içinden geldim bu milletin. Üzüldüm biz hep millete, vatana bağlılıkla büyüdük. Şansızlık oldu mu diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama istemeden birini kırdıysak özür dilerim.''

Yani bu ülkeyi, vatanı, bu topraklar sevmek için, 'polis çocuğu mu' olmak gerek? Bu topraklar, üzerinde yaşayan zulme ve haksızlığa uğrayan halklarımıza sahip çıkmak için, 'bu milletin çok içinden mi' gelmesi gerekiyor? Bu kadar saçmalık, yapmak için, 'showmen' olmaya gerek yok.

''Ama lütfen kimse beni politikaya malzeme etmesin. Ben bu zamana kadar politikadan uzak durmaya çalıştım, şimdi ise tam ortasındayım. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D'de. İstemeden bir şey yaptıysam özür diliyorum"

Korkma be, 'çocuk' kimse seni, 'politikaya malzeme etmez' yaşamın kendisi politikadan bağımsız değildir. Sadece zavallılıktan kendini kurtar ve politikanın ne anlama geldiğini kavrarsan yeter. Neden, 'özür diliyorsun' anlamıyorum. Özür dileyeceksen, 'dik duramadığın' için, rüzgara göre, 'yelken açtığın' için dilemelisin. Unutma, tehlikeli olan, 'politikaya malzeme' olmak sana zarar vermez. Dik durmamak, zoru görünce, 'kıvırtmak' beynini, 'kiraya' vermek, fikir fukaralığı sana zarar verir.

Bu davranışın, zavallılıktır. Acıyorum sana be, 'çocuk' senin durumunda olmak istemezdim.

16 Ocak 2016

E posta:
[email protected]

Face:aliekber.pektas


Twitter: @AliekberP