Konuya bakıldığında, bölgesellik ve maddi şartların yetersizliği  hemen kendini gösteriyor. Her semtte bir futbol kulübünün ortaya çıkması ve „küçük olsun, benim olsun“ zihniyeti güden bazı yöneticiler yüzünden, bazı istisnalar hariç, takımlarımız adeta yerinde sayıyor. Sisteme ayak uyduramayan bazı spor kulüplerimizin kapısına kilit vuruluyor.

Ortaya çıkan bu manzara karşısında ise, büyüklü küçüklü 3 bine yakın Türkiye kökenlinin  işyerinin bulunduğu bu şehirde,spora sponsor olabilecek firmalar da, yardımlar boşa gidecek düşüncesiyle haklı olarak kılını kıpırdatmıyor. Güçlü ve iddialı bir takım yaratma iddasıyla ortaya atılanların da hevesi çoğu defa kursaklarında kalıyor..

Öte yandan, 1 Mayıs ve 29 Ekim futbol turnuvaları haricinde eyaletlerarası futbol  maçları yapmak üzere bir Hamburg karması teşkil edilmesi için bile bir organizasyon yapılamıyor. Türk Spor Kulüpleri Birliği adıyla kurulan gayriresmi teşkilat ise bu önemli işlevini yerine getiremiyor..

Türkiye’de ise Spor Toto Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala, ilk 4 ve küme düşme hattındaki takımlar  arasında çok ihtimalli matematiksel hesaplar yapılıyor. Şike dosyası hala gündemde.. Ziraat Türkiye Kupası’nda 16 takım tek maç eleme sistemiyle esleşmiş bulunuyor..

Hamburg’daki taraftar  derneklerimizden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ve Sivasspor’un  yöneticileri  ve bu eyaletteki Amatör takımlarımızdan bazılarının idarecileri bugüne ve geleceğe nasıl bakıyor ?

Avrupa Postası olarak Hamburg ve çevresinde  büyük ölçüde ihtiyacı duyulan bir  noktaya parmak basarak, spor kulüpleri ve taraftar dernekleri temsilcilerini bir araya topladık ve aktüel konuları son derece  samimi bir ortamda tartışmaya  açtık.


TOPLANTIYA KATILAN SPOR VE TARAFTAR DERNEKLERİ
 
Galatasaray Hamburg Spor Kulübü Başkanı Mehmet Günyar, Başkan Yardımcısı Ercan Uzunpınar, Yönetici Murat Cinkaya.
 
Hamburg ve Almanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek,Başkan Yardımcısı Hayri Tüfekçi, yöneticiler Bünyamin Yağdıran ve Erkan Balçık.
 
Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ.
 
Hamburg Trabzonsporlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz.
 
Almanya Sivaslılar Birliği Genel Başkanı Ekrem Taştan ve Hamburg Bölge Başkanı Ruhi Özer.
 
Elmshorn Gençlerbirliği Külübü Menejeri Mehmet Karakavak
 
Hamburg Elazığspor Kulübü Genel Kaptanı Burhan Çelik.
 
Yazar-Antrenör Erdoğan Dansuk (Ütersen).
 
 
Kulüp ve dernek temsilcilerinin yaklaşık 2,5 saat boyunca  sorularımıza verdikleri cevapları ; Play-Off  ve Fenerbahçe-Galatasaray  Derbi  maçıyla  ilgili tahminlerini gün gün Avrupa Postası’nda  ilgiyle okuyacaksınız.

Bizi izlemeniz dileğiyle..