TÜDAY: Rassistischer Angriff in Belgien /Irkçı Saldırı TÜDAY: Rassistischer Angriff in Belgien /Irkçı Saldırı

Hessen Eyalet Hükümeti'nin göçmen girişimcileri mesleki kalifiyelerini artırmayı hedefleyen "Kalifiye ile Uyum" (Integration durch Qualifizierung (IQ) destek programının Göçmen Girişimciler ve Çeşitlilik (MigrantenUnternehmen und Vielfalt (MUV) projesi Wiesbaden’de başlıyor. Projede deneyimli danışmanlardan destek, eğitim kursları, koçluk ve ağ oluşturmak gibi pek çok değerli fırsat bulunuyor. Göçmen girişimciler projeden ücretsiz yararlanabilecek. Frankfurt Kültür ve Eğitim Toplumu (KUBİ), inisiyatifiyle geliştirilen projenin Rhein-Main Bölgesi'nde de 2015'ten beri uygulayıcısı konumunda bulunuyor.


Her beş girişimciden biri göçmen
Kazım Doğan'ın haberine göre, Almanya'da resmi verilere göre her beş müteşebbisden biri göçmen. Göçmen girişimcilerin oranı, son yıllarda bütün meslek gruplarında büyük bir artış gösterdi. Artış, özellikle bölgesel ekonomi ve istihdam için önemli olan küçük ve orta ölçekli işletmeler düzeyinde ortalamanın üzerinde oldu. Ancak göçmen işletmelerin ekonomiye katkıları, yeterince tanınmıyor. MUV, göçmen girişimcilerin başarılarını daha görünür hale getirmek istiyor.
“MUV'da tam olarak bunu alırsınız”


Wiesbaden'de bir kuaför salonu işleten Vafa Riazi, göçmen işletmeleri "Genellikle köşedeki küçük dükkandır, bir kişi tarafından işletilir" diye tanımladı. MUV deneyimi bulunan Riazi, "Hemen hepsi, her bir günü kazanmaları gerekir. Bu, genellikle buraya yeni gelenler için, burada yaşayanlardan daha zordur. İşletme konuları hakkında yeni bilgi kazanımları, yeni deneyimler, bilgi alışverişleri kendilerine yardımcı olabilir. MUV projesinde tam da bunu elde edersiniz" dedi.
Şirketlerin gelişimi için önemli bilgi
Riazi gibi eski MUV katılımcıları, bilgi alışverişi ve kültürler arası açılımı olumlu değerlendirip birbirleriyle iletişimde kalıyor. Korona krizi sırasında da birbirlerini destekleyen göçmen girişimciler, iletişim ağlarını geliştiriyor. Bu da gösteriyor ki MUV'e katılanlar, tekrar eden bir müfredattan daha fazlasını alıp, sürdürülebilir bir deneyim alışverişinden faydalanıyor. Göçmen girişimciler, eğitimle birlikte, organizasyon ve personel gelişimi gibi konular hakkında aktarılan bilgilerle kültürlerarası açılım sürecinde güçlendiriliyor.
Başvuru için zaman kaybetmeyin
Projeye ilgi duyanların hemen başvurabilecekleri, KUBİ MUV ekibiyle görüş alışverişinde bulunabilecekleri kaydedildi. Başlangıç ​​etkinliği "Roncalli-Haus, Friedrichstraße 26 – 28, Wiesbaden" adresinde, 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü, saat 18.30'da gerçekleştirilecek. Etkinlikte mentorluk grupları oluşturulacak ve ilk MUV eğitim kursları, çalıştaylarda teknik bilgi alışverişi yapılacak. Proje, başarılı katılım için sertifikaların verileceği Aralık 2022'de sona erecek. Katılımcı sayısı sınırlı tutulduğundan, ilgi duyanların erken kayıt yaptırılmaları tavsiye edildi.
Başvuru ve bilgi için adres şöyle:
[email protected]

Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayın:
www.hessen.netzwerk-iq.de/angebote/vielfalt-und-arbeitsmarkt-schulung-begleitung-beratung/migrantenunternehmen-und-vielfalt-muv.html
⦁ https://kubi.info/2021/08/17/muv/

bilgi için: “Göçmen İşletmeler ve Çeşitlilik (MUV), (MigrantenUnternehmen und Vielfalt - MUV), Hessen Eyalet Ağındaki "Kalifikasyon yoluyla Entegrasyon" (Integration durch Qualifizierung - IQ) destek programının bir projesidir. Uzun vadede göçmenlerin işgücü piyasasına entegrasyonunda iyileştirmeyi amaçlıyor. Program, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı (Bundesministerium für Arbeit und Soziales - BMAS) tarafından finanse ediliyor. Uygulama ortakları, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Bundesministerium für Bildung und Forschung - BMBF) ve Federal İş Kurumu'dur (Bundesagentur für Arbeit - BA).