Süheyla KAPLAN
Savcılığın iddiasına göre 63 yaşındaki zanlı, 2024 ortasından 2025 Mart ayına kadar süren bir bağış kampanyasında 178.000 Euro toplayıp bu parayı yönetti. Ayrıca Eylül 2024’ten bu yana PKK’nin “Kiel” bölge sorumlusu olarak görev yaptığı ve örgütün “Kuzey” kadro toplantılarına katıldığı belirtildi. Zanlı, Mart ayında tutuklandı ve halen cezaevinde.
64 yaşındaki diğer sanığın ise çeşitli PKK etkinliklerinin organizasyonuna katıldığı, 3.000 Euro bağış topladığı ve evinde 87.550 Euro tutarında bağış parasını sakladığı iddia ediliyor.
PKK, şiddet içeren yöntemleri nedeniyle Avrupa Birliği genelinde 'terör örgütü' olarak kabul ediliyor ve Almanya’da 1993’ten beri yasaklı. Örgüt lideri Abdullah Öcalan, Şubat 2025’te yaptığı açıklamada PKK’nin feshedilmesi ve silah bırakılması çağrısında bulunmuştu





