Margot Wallström’ün Kommunal Sendikası’nın sahibi olduğu konut şirketinden apartman dairesi kiralamış olması kamuoyunda tartışılan Kommunal Sendikası’nın güvenilirliğine bir darbe daha vurdu.

Dışişleri Bakanı Margot Wallström kiralama öncesinde sendikanın kendisine yanlış bilgi verdiğini öne sürerek sendika başkanı Annelie Nordström’ü yalancılıkla suçladı.

Afton Bladet Gazetesi’nin ortaya çıkardığı, Kommunal Sendikası’nın işlettiği lüks restoranın kiraya verildiği bir keresinde kiracının seks gösterisi düzenlemiş olması sendika üyeleri ile kamuoyunda sert eleştirilere neden olmuştu. Ardından Sendika Başkanı Annelie Nordström ile mali işlerden sorumlu sendika 3. Başkan Yardımcısı Anders Bergström’ün sendikanın mülkündeki konferans hoteli tesislerinde görev dışı ücret ödemeden kalmış olması ve sendikal toplantılarda ‘’olağandan fazla’’ alkol tüketildiğinin açığa çıkması üzerine 3. Başkan Anders Bergström istifa etmek zorunda kalmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Kommunal Sendikası üyesi çalışanlar sendika yönetiminin toptan istifasını isteyerek yığınsal olarak üyelikten istifa etmeye başladılar.

Son günlerde savunma gibi iç politikaya yönelik konularda da sıra dışı önerileri ile gündeme gelen Dışişleri Bakanı Wallström’ün geleceği de ‘’kiralık ev’’ skandalı ile birlikte siyasi çevrelerde tartışılmaya başlandı.