Herkes Reis’in takdirini kazanmak, Sarayda bir aferin almak için, HDP’ye en yüksek tondan saldırıyor. Saldırılar HDP’nin kapatılması, HDP’ye haşere demesinden, HDP seçmenlerine hakaret edilmesi noktasına kadar geldi. Sözde gazeteciler, siyasetçiler, yazarlar, HDP’ ye ve bütün HDP’lilere vebalı, cüzzamlı muamelesi yapıyorlar.  

Hiç uzatmadan, gerekçelerini ve açıklamasını yapmaya gerek görmeden çok net olarak ve altını çizerek yazıyorum. HDP’ye “terörist”, “terör yandaşı”, “terörün destekçisi” “terörle iltisaklı” diyen gazeteci, siyasetçi, kanaat önderi veya bilmem kimler, hepiniz “teröristsiniz”. Nereden bakıyorsanız bakın, hangi statüye, hangi bilgi zenginliğine ve hangi sosyal/siyasal konuma sahip olursanız olun “terörist” sizlersiniz. Çünkü halklara ve halkların barışını savunanlara karşı elinizdeki her türlü imkânı kullanarak “terör” uyguluyor veya “terör” uygulanmasını savunuyor, kışkırtıyor ve destekliyorsunuz.

İstismar edilmemesi için hemen belirteyim, tarihsel geçmişi olan ve devletin stratejik politikasının gereği olarak yapılan bu organize devlet saldırısının sahiplerine, sorumlularına ve bu saldırılara her türlü desteği bilerek ve isteyerek verenlere, bu siyasal ortamda nemalanan siyasetçilere, gazetecilere ve her türlü kışkırtıcı provokatörlere söylüyoruz bu ithamları. 

Bir kez daha ve tekrar olması pahasına, çok net olarak yazıyorum, yazar, gazeteci, siyasetçi kim olursanız olun, kamuoyunu etkileyen kişiler ve kamuoyuna açık alanda, yani “beyin yıkama” araçları olarak kullandığınız TV kanallarınızda, yani birer paçavradan farkı olmayan gazetelerinizde ve HDP’ye hiçbir biçimde kendisini anlatma olanağının verilmediği koşullarda, HDP’yi terörle birlikte gösteren herkes “terörist”tir. Sadece bu kadar da değil, aynı zamanda, aptaldır, aynı zamanda kişiliksizdir, aynı zamanda cahildir, aynı zamanda yandaştır, yalakadır.

Devam ediyorum. Behey beynini devlete satmış zavallılar, terör sizin devletinizin yaptığıdır, terör, sizin polisinizin yaptığıdır, terörist, kendi askerlerinizi öldüren özel kuvvetinizdir, terörist, Paris’in göbeğinde Sakine Cansız ve arkadaşlarını kalleş pusularla katleden ve bunun için kullandığı maşasını da cezaevinde öldürten MİT’inizdir. Terör katlettiğiniz gerillalarının cesetlerini sokaklarda sürüklemektir. Hacı Birlik’i, Mehmet Tunç’u, Ceylan Önkol’u katledenlerdir, terörist.  Terör, insan kaçırmaktır, terör bodrumlarda insanları diri diri yakmaktır. Dilek Doğan’ı evinde, Berkin Elvan’ı elinde ekmekle, Kemal Korkut’u çırılçıplak katletmektir terör.  Ankara Garı’nda, Suruç'ta, Gaziantep’te, İstanbul’da yaptığınız katliamlardır terör. Yüz yıllık tarihinizin her günü soykırımlarla, katliamlarla dolu, buna değinmiyorum bile. Devletiniz bunların hiç birisini yapmamış gibi HDP ye terörist diyorsunuz. HDP neden “terörist” oluyor? 

Bunları görmeden her gün HDP’ye küfreden zevatın hepsine birden “terörist” diyorum, evet.  Ama bunlar farklı özellikleriyle ayrı ayrı incelenmeye değer üç gruba ayrılıyorlar. Şimdilik sadece ortak birkaç noktalarına değinmekle yetinmek daha isabetli olacaktır. 

Bunlar diyorlar ki “HDP PKK ile arasına mesafe koysun”.

Behey halkların eli kanlı düşmanları, HDP’nin PKK ile arasında bir mesafe var ve o mesafe sandığınızdan da çoktur.  HDP başka bir siyasal oluşum, PKK başka bir siyasal oluşumdur.  İkisinin ne mekânları ne çalışma tarzları ne kullandıkları araçlar ne politik proje ve programları ve ne de kadroları aynı değil, ayrı-ayrıdır. Ancak HDP diyor ki PKK, Kürt halkının siyasal bir partisi olarak, bugün yaşanan sorunun asıl taraflarından birisidir.   Eğer Kürtlerin sorunlarında kaynaklanan bu sorunun   çözümü konuşulacaksa, bu ancak PKK ile konuşulabilir, PKK ile çözülebilir.  Yoksa çözümsüzlük devam edecektir. Bu gerçek, “hayatın doğal akışının” sonucudur. HDP de bu gerçeği politik alana taşıyan partidir. HDP bu gerçeği bedel ödemeyi göze alarak söylediği için halklardan destek görüyor, oy alıyor. HDP’yi farklı ve güçlü kılan, sizin de HDP ‘ye saldırmanıza yol açan temel olguda budur. HDP bunu söylemeyecekse ne söyleyecek?

Ayrıca bu zevatın söylediklerinin tam karşılığı HDP’yi halktan kopartmaktır. HDP; çocuklarıyla birlikte, dağlarda, mahpuslarda, mahallelerde, sokaklarda, işyerlerinde, grev çadırlarında direnenlerden destek almaktadır. Bu çok bilmiş sözde analistler diyorlar ki HDP, bu direnen kesimlerle arasına mesafe koysun, böylece gücünü kaybetsin ve biz de kolayca ezebilelim.  HDP, neden birlikte özgür, demokratik ve barışçı geleceği kuracağı halkıyla arasına mesafe koysun? Siz HDP’yi kendi bildiğiniz rant için mafyatik ilişkilerin bir araya geldiği organizasyonlardan biri mi sanıyorsunuz?

Sizin keyfiniz istiyor diye HDP hem barıştan ve özgürlükten vazgeçecek hem de halklara ihanet edecek öyle mi? Sizin düzeniniz devam etsin diye HDP, Kürt halkıyla, emekçi Türk halkıyla, işçilerle, Alevilerle, kadınlarla arasına mesafe koysun öyle mi? “Var mı başka arzunuz” derler insana.

HDP’ye saldırıların buldukları bir diğer gerekçe de “PKK ye terörist” deyin diyorlar. Siz hepiniz koro halinde ve kırk yıldan beri PKK’ye terörist diyorsunuz da sorun çözülüyor mu? Kendi sövgülerinizle, hakaretlerinizle yetinmediniz, Türkiye halklarını Kürt halkına, Alevilere ve demokrasi güçlerine karşı kışkırttınız, yüzlerce defa Kürt oldukları, Alevi oldukları, demokrat oldukları için insanlara saldırttınız, katlettirdiniz, sorun çözüldü mü? Bir kez daha katliam çağrıları yapıyorsunuz.  Vicdan ve ahlak yoksunları, HDP neden sizin bu kanlı oyunlarınıza alet olsun?

Sahiden katillerin yağlayıcıları, siz HDP’yi cami avlusuna bırakılmış bir öksüz çocuk mu sanıyorsunuz? HDP, Kürt halkının ve devrimcilerin yüz yıllık, Alevilerin ise yüzlerce yıllık direnişinin, Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların, Pir Sultanların, Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin mücadelesinin devamıdır ve bu tarihsel geçmişten güç almaktadır.  HDP, milyonların emeği ve göz nuruyla ortaya çıkmıştır ve milyonlar tarafından sahiplenilmektedir.  Geleceği yaratacak azmi ve kararlılığı taşıyan ve bugün bunu yapabilecek güce ulaşmış olan HDP, tüm ezilenlerin iradesidir. Siz bu devasa gücü ağzınıza alırken, bin defa düşünmelisiniz, ahlaksızlar korosu.    

HDP’ye saldıran utanmazlar, şunu iyi bilesiniz ki HDP’ye, Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksekdağ’a veya herhangi bir HDP’liye cüzzamlı muamelesi yapılmasına halklar izin vermeyecektir. Yine dünya âlem bilsin ki zekâ özürlü, ruhunu şeytana satmış sözde gazetecilerin hoşuna gidecek diye Kürt halkının yiğit evlatlarına küfredecek bir tane HDP ’li de çıkmayacaktır. 

HDP’yi HDP'siz tartışanların hepsi teröristtir dedik ya, bunlar aydında değildir, gazetecide değildir, kanaat önderi de değildir. Bunların alayı Pavlov'un köpeği gibi refleksleri şartlandırılmış zavallılardır.