Sivas Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde vahşice yakılarak katledilen 35 aydın, sanatçı ve yazar, Hamburg'da Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin bir gösterisiyle anıldı. Türkiyel kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Altona tren istasyonu önünde başlayan mitingte  "Sivas, Roboski, Taksim, Katil Devlet Hesap Verecek"  içerikli döviz ve pankartlar taşındı.


Önceki senelerde birlikte yapılan Sivas anması, Hamburg'da Alevi Kurumlarının bu yılki anma etkinliklerini Alevi kurumları olarak yalnız yapmak istediklerini ve başka hiçbir kurumu da davet etmeyeceklerini belirtmeleriyle bir ayrışmaya neden oldu. Alevi kurumları anma etkinliğini sabah saat 10'da konsolosluk önünde yaparken, Demokratik Güç Birliği'nin diğer bileşenleri ise saat 18'de Altona semtinde yaptılar.

 

Güçbirliği ve kurumlar adına yapılan konuşmalarda, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne devletin katliamcı politikalarına vurgu yapılırken, Sivas katliamını gerçekleştirenlerden hesap sorulmadığının-sorulamadığının altı çizildi.

Bu hesabı ancak ve ancak demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesiyle sorulabileceğine değinildi... Eylem "Sivas'ın Katili Devlettir" "Madımak'ı Unutmayacağız, Unuturmayacağız"  sloganlarıyla son buldu.