-Mehmet Atak-


1969 yılında Üniversite öğrencisi Vural Öger tarafından kurulan ve ’Yolcumuzdan sorumluyuz‘ sloganıyla, 43 senedir yolcularına güvenli ve kaliteli seyahat imkânları sunan Öger Türk Tur’un Genel Müdürü Selim Ataş, Gol Lounge adlı mekanda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 1 Kasım’dan itibaren Hamburg, Hannover ve Berlin Tegel den İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarında ücretsiz bagaj hakkının, büyüklerde  ve çocuklarda 30 kg., bebeklerde ise 10 kg. olduğunu açıkladı ve ikramların da, bu konudaki şikayetler karşısında, Sun Express haricindeki uçaklarda artık ücretsiz olarak yolculara sunulacağını duyurdu. Bu karar memnunlukla karşılandı.

ÖGER TÜRK TUR EKİBİNİ TANITTI

ÖTT Genel Müdürü Selim Ataş , hazırlanan zengin kahvaltının ardından yaptığı açış konuşmasında, bu toplantının ‘‘Piyasanın nabzını tutmak ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için  karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak’’ amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Öger Türk Tur’un çekirdek kadrosunda uzun yıllardır hizmet vermiş olan Birol Seymen, Hüseyin Zan, Rıdvan Murteza, Metin Artaç, Adnan Güder, Kemal Erdoğan, Muhittin Topkaç, Atilla Vural, Tevfik Öğretmen ve Kamuran Dohman’ı acenteler, dernek temsilcileri ve medya mensupları önünde takdim eden Selim Ataş, daha sonra da ÖTT’nin kuruluşundan bu yana acenta olarak çalışanlardan Ümit Karabakan ile Nazım Kobal’ı tanıttı. 43 yıllık ÖTT acentesi Ümit Karabakan, yaptığı duygulu konuşmada, ‘’Eskiden üç beş kişiydik.. Şimdi ise salonlara sığmıyoruz.. Bu başarı ile hepimiz övünmeliyiz.. Biz bir aileyiz..’’ dedi.

TOPLANTIYA KATILAN ACENTALAR  ve DERNEK  TEMSİLCİLERİ

Öger Türk Tur’a 1984 yılında katıldığını belirten Genel Müdür Selim Ataş, 2013 senesi yaz uçuş programının  rezervasyon sisteminde satışa sunulduğunu belirterek, Kuzey Almanya’daki uçuş programını da detaylı bir şekilde anlattı. Avrupa’da 1200 acentesi olan ÖTT’nin Kuzey Almanya’da ise 133 acentesi olduğunu söyleyen Ataş, ‘’En kısa zamanda yolcu seyehat sigortasıyla, biletlerin sigortalanması imkanı sunacagız. Böylece hastalık gibi önemli sebepten dolayı uçamayan yolcumuzun uygun koşullarda Hanse Merkür şirketi aracılığı ile biletlerini sigortalayarak uçuş imkânlarını kaybetmemelerini sağlayacağız. Ayrıca Seyahat Kredisi (taksit ile bilet alma) imkanı sunulacak olup, yolcularımız pasaportları ile acentelerimize başvurduklarında 6 ay ile 60 ay arasında  taksitlendirme imkanı elde edebilecekleri gibi, tüm Türkiye genelinde de geniş araç seçenekleriyle Araba kiralama (Zeplin Car) hizmetini de yolcularımıza suncağız’’ şeklinde konuştu.

Toplantıya Hamburg, Hannover ve Schleswig- Holstein eyaletlerinden şu ÖTT Acenteleri  katıldı:


Hasan Güner, Hikmet Özden, Namık Yener, Hüseyin Şanal, Ali Keskin, Vehbi Özbek, Akif Tan, Tuncay Eroğlu, Cansel İnceli, Yılmaz Kocaman, Selçuk Keserci, Şükrü Aktoprak, Mesut Romancı, Burak Kantar, Hilal Karakaş, Nazım Kobal, Yıldırım Taşdelen, Erkan Geçgel, Avni Tunç, Aytekin Tan, Sait Oral, Hasan Yıldız, Ümit Koberg, Ümit Karabakan, Can Kurt.




Dernek Başkanları:
Mevlana Çamur (Malatya), Cemil Çelik (AVTED), İlhan Yılmaz (Trabzonlular), Hadi Öztürk (ASBİR)

60 Euroya dönüş bileti
Kış sezonunda Hamburg’dan Sabiha Gökçen, İzmir , Ankara ve Antalya’ya direkt uçuşların yanı sıra; İzmir ve Antalya üzerinden “Adana,  Diyarbakır,  Gaziantep,  Trabzon, Samsun ve Kayseri” ye uçuldugunu ; Hannover’den de Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir ve Adana’ya direkt uçuş yaptıklarını söyleyen Ataş, ayrıca “dönüşü 30 Haziran’a kadar” olan biletlerde 60 Euro’ya Türkiye’den tek yön dönüş imkanı sunmakla birlikte, bir acente şirketi olarak tüm acente ve yolcularımızın her zaman emrindeyiz” dedi. Ataş, Elazıg seferlerinin de sezonda büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Gol Lounge sahibi Mehmet Günyar’a da sunduğu zengin kahvaltı çeşitlerinden dolayı teşekkür eden Ataş,  haftada 200 direkt  sefer ile yılda ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşındığını ve 3000 otel ile bağlantı kurulduğunu belirttikten sonra, Avrupa'nın 16 noktasından Türkiye'nin 19 şehrine direkt uçuşlar yaparak Avrupa-Türkiye arasındaki uçuşlarda ilklerin şirketi ünvanını her zaman elinde bulunduran Öger Türk Tur’un 25 Kasım da açılacak olan Kütahya Zafer Havalimanına Düsseldorf’dan  ilk seferini yapacağının da müjdesini de verdi. Havalimanının açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı belirtildi.

TERMAL TURİZMİ İÇİN MÜJDE VERDİ

25 Kasım’da hizmete girecek olan Kütahya Zafer Havalimanı’nın çevre iller açısından da büyük kolaylıklar getireceğine dikkati çeken Selim Ataş, Kütahya ve çevresindeki Termal kaynaklarının Türkiye için çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu, yolcuların uçakla Almanya’dan Ankara’ya götürüldükten sonra, oradan da otobüsle Kütahya’ya taşımayı düşündüklerini söyledi.

RIDVAN MURTEZA ve BİROL SEYMEN’İN AÇIKLAMALARI

ÖTT’nin bilgilendirme toplantısında, Acentelerin internet yoluyla yapabileceği ‘’Global Dağıtım Sistemi’’ne bağlı rezervasyonlar konusunda Rıdvan Murteza detaylı açıklama yaparken ; Acenteler sorumlusu Birol Seymen de, 30 kilogramlık yük hakkı ve uçaklarda sunulacak ikramların artık ücretsiz olacağı konularında izahat verdi. Toplantı sonrası topluca bir fotograf çekildi.

Zengin ve geniş bir uçuş yelpazesi sunan Öger Türk Tur biletlerinin, merkez büro ve yetkili acentelerinin yanı sıra "www.ottfly.com" adresindeki  resmi internet sitesinden de temin edilebileceği açıklandı.

ÖGER TÜRK TUR BİLGİ HATTI: 040- 24 56 87 /040- 24 30 25 /040-28426107