Kentin tarihi Laeiszhalle Küçük Salonu'nda “Nostalji Nağmeleri” adı altında gerçekleşen konsere çok sayıda müziksever katıldı.

Handan Kara duygulandı

Tanınmış eski TRT sanatçılarından Handan Kara'nın rahatsızlığından dolayı devam edemediği koro üyeleri konsere kendisininde hazır bulunduğu Handan Kara'nın sesinden kısa bir şarkı dinleterek başladı.



Ayağa kalkarak müzikseverleri selamlayan Handan Kara, duygula anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı ve yoğun alkışlandı. Elif Ergün'ün sunuculuğunu yaptığı koro “Yıllar ne çabuk geçti o günler arasından” adlı parçayla konsere başladı. Vecdi Öniş, Abdullah Damar, Sevgi Alay, Günay Can, Murat İlkbahar ve Gülenay Ören solo parçalar seslendirdi. Konserin ilk bölümünde Hicaz, Kürdi, Segah Nihavend olmak üzere 13 şarkı seslendirildi.

Türk sanat müziğine doyurdular


Konserin ikinci bölümünde Ankara TRT sanatçılarından baba Akif Özüşen ve oğlu Bahadır Özüşen sahne aldılar. Önce Bahadır Özüşen Türk sanat müziğinin sevilen parçalarını okudu. Sanatçı, sahneden inerek Handan Kara'nın yanına geldi ve elini öptü.



Bazı parçaları müzikseverlerle birlikte seslendirdi. Akif Özüşen ise “Makber”, “Gurbet o kadar acı ki” gibi birbirinden güzel parçaları seslendirirken dinleyicileri Türk sanat müziğine doyurdu. Konserin sonunda baba-oğul birlikte iki parça seslendir ve müzikseverler koro üyelerini ve sanatçıları uzun süre alkışladı. TRT Klanert Üstadı İsmail Bergamalı, Keman Abdurrahman Özyay, Ud Sadık Bayram, Kanun Önder Kıran, Hasan Gülmez, Gürsel Bulut, Darbuka Ahmet Ertekin, Bendir Ahmet Tarsuslu, Def Erol Eskişehirli, Org Süleyman Öztürkoğlu ve 32 kişilik koro üyeleri konserde sahne aldı.