Haber - Yorum


Mustafa Akpolat-Hamburg


DERS YARDIMINDAN ÖZEL LİSEYE


Almanya genelinde Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen 14 kadar özel lisenin (Privatgymnasium) olduğu belirtiliyor. Sadece başkent Berlin’de TÜDESB tarafından 2004 yılında açılan özel okul bünyesinde 4 Anaokulu, bir Gymnasium ve bir Realschule bulunuyor.  Okullar Spandau, Treptow-Köpenick ve Kreuzberg ilçelerinde kuruldu. Spandau’daki lise bu yıl 310 öğrenci ile eğitime başladı. Lisenin yöneticileri talebin yıldan yıla arttığını söyleyerek, önümüzdeki dönem yeni liselerin açılmasının mesajını veriyorlar.

2007 yılında Cemaate yakınlığı ile bilinen dernekler tarafından kurulan okullarda toplam 645 öğrenci kayıtlı idi.  Sayının 2010’da daha da arttığı ifade ediliyor.
Kamuoyunda, Alsterring Gymansum da bunlardan biri olarak biliniyor

Gelelim 23 Nisan etkinliğine destek veren TGH’ya…Hamburg Türk Toplumu yönetim kurulunda Hamburg’da ulusal kanadın temsilcisi olarak kendisini lanse eden Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Coşkun Coştur, Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’li Murat Kaplan, CHP Hamburg Birliği Temsilcisi Erkan Erçin ve tabii bir dönem Yeşiller Partisi’nde milletvekilliği yapan ve son yıllarda AKP’li belediyeler tarafından Türkiye’ye davet edilen Derneğin Başkanı Nebahat Güçlü. Üstelik AKP’ye bağlı Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nda danışma kurulunda yer alıyor ve TGH Başkanı olduktan sonra üyelikten istifa etiğini açıklıyor ki, kurumun internet sitesinde hala ismi geçmekte.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Alsterring Gymnasium’a TGH’nın yanı sıra diğer sivil tolum kuruluşlarının da destek vermesi kamuoyunun tepkisine yol açtı. Söz konusu durum hakkında görüşlerini aldığımız insanlar, bu tam bir iki yüzlülüktür.  dediler. Konuyla ilgili olarak adı geçen dernekler ve yöneticileri bir açıklama yaparlarsa siz okurlarımızla paylaşacağız.