Hayatımızda çok şey değişti


 Berlin'de 4 yıl önce Gülcan Nietsch'in öncülüğünde kurulan, enerji tasarrufu ve çöplerin ayrıştırılması gibi çevre konusunda birçok bilgi vererek çevre konularında çeşitli etkinlikler düzenleyen Yeşil Çember derneğinin ücretsiz seminerlerine katılan 16 Türkiye kökenli kadın Çevre Elçisi eğitimi alarak Yeşil Çember sertifakalarını almaya hak kazandılar.



 


 

TGH binasında düzenlenen sertifika töreninde Yeşil Çember sertifikalarını alan Çevre Elçisi kadınlar, günlük hayatta çevre için çok şey yapılması gerektiğini belirterek, çevre eğitimi aldıktan sonra hayatlarında çok şeyin değiştiğini, bu konuda bilinçli ve eğitimli olmanın öemli olduğunu dile getirdiler.

 


Törende konuşan
Şehir Planlaması ve Çevre Dairesi, Doğa ve Kaynak Koruma Bürosu Başkanı Hans Gabanyi, doğa ve iklimi korumanın önemli bir sosyal görev olduğunu belirterek ''Evlere enerji geçişinde, gürültüden ve temiz havayı koruma gibi konularda ele ele vererek üstesinden gelebiliriz'' dedi.

 


Devrim Öztürk de, Yeşil Çember tarafından başlatılan proje ile Türkiye kökenli vatandaşlara Türkçe olarak verilen seminerlerle doğa ve çevre bilincinin gelişmesine büyük katkı sağlanacağına inandığını söyledi.

 

Gülcan Nietsch ise, herkesin içinde doğa sevgisi ve doğaya zarar vermeme duygusu olduğunu ancak bilinçli şekilde hayata geçirme konusunda eksiklik olduğunu belirterek ''Dünyayı ve doğayı kurtarmak küçük adımlarla başlar, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için çaba harcamalıyız'' dedi.