Hamburg DİDF ve Yek-Kom tarafından düzenlenen toplantıda HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDP Sarız belediye başkan adayı Derviş Altun ve kadın hakları aktivisti Gönül Kaya konuşmacı olarak katıldılar.

TÜZEL: HDP'YE OLAN SALDIRILAR, DÜZEN PARTİLERINİN RAHATSIZLIĞINDANDIR

Konuşmasına son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluk ve anti demokratik uygulamaların sonuncunda, hükümette aktörlerin el değişmesi için düğmeye basıldığını ve CHP de bunda rol almak istediğini söyleyerek başlayan Tüzel, HDP olarak temiz bir politika yaptıklarını ve çürümüş düzeni değiştirme mücadelesi verdiklerini belirtti.

Yek-Kom temsilcisi Ali Sönmez’in yönettiği toplantıda Tüzel, “Paketler ortaya atarak, bununla kendi zorbalıklarını ve yolsuzluklarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Osmanlı hayalleriyle otoriter yasalar çıkartarak haklar üzerinde baskı ve ‘tek’çilik anlayışlarını devam ettiriyorlar” diyen Tüzel, son zamanlarda HDP’ye olan saldırıların artmasının da düzen partilerinin rahatsızlığının bir göstergesi olduğunu belirtti.


Hükümetin yolsuzlukları ve bakan ve başbakanın içinde bulunduğu yolsuzlukların tam açığa çıktığını, buna karşı halkların HDP’ye yönelmesinin sözkonusu olduğunu belirterek, egemenliğin halka teslim edilmesinin önemine değindi. Kürt özgürlük hareketi ve çözüm sürecine de değinen Tüzel, Avrupa’da yaşayan emekçilerin çeşitli yollardan destek çalışmalarını devam ettirmelerinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kadın Hakları Aktivisti- Yazar Gönül Kaya ise Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla konuşmasına 8 Mart vurgusuyla başladı. 8 Mart'ın bir günle sınırlı olamayacağını özellikle ortadoğu boyutunda başta kadınlar olmak üzere 3. Alternatif yol dediğimiz 'kendi kendimizi yöneteceğimiz' yola girdiğimizi ve 8 Mart'ı yerel seçimlerle birleştireceklerini söyledi. Yerel seçimlerin bu güne kadar verilen bedeli ve emeği ortaya çıkaracağını belirten Kaya, 'HDP'yi tüm egemenlerden tüm sömürenlerden bir hesap sorma platformu ve mücadelesi olarak görüyoruz ve bunun sadece Kürdistan coğrafyası için değil tüm demokrasi güçleri için geçerli olduğunu biliyoruz' dedi.

'Hak verilmez alınır, ama sadece almıyoruz bu hakkı biz yaratıyoruz' diyen Kaya'nın, 'varlığımızı tehdit edecek bir durum mu sözkonusu? Buna karşı mücadele ederiz. En başta örgütleniriz, AKP-Cemaat farketmez' sözleri dikkat çekti.

“SARIZ’DA PROJELERİMİZE YOĞUN İLGİ VAR"


Kayseri'ye bağlı Sarız ilçesi belediye başkan adayı Derviş Altun ise konuşmasında, yaptıkları çalışmalarına olumlu tepkiler aldıklarını ve farklı inanç ve halklar arasındaki önyargıları kırmaya çalıştıklarını söyledi. Ayırım yapmadan bütün köylerde, mahallelerde çalışmalarını ve propagandalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Altun, bölge halkına yönelik olarak ; "Söylediklerimizi benimsiyorlar ve çalışmalarımıza katılıyorlar. Bu da şimdiden başarılı olduğumuzu gösteriyor” dedi.