Mustafa Akpolat


Yazılı ulusal medya, online internet portalları, yerel dergi ve radyo temsilcilerinin katılımıyla yapılan basın kahvaltısında gündem maddesi oldukça zengindi.

HTBB başkan yardımcısı Hüseyin Dörtyol'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya konuk olarak Hamburg SPD eyalet milletvekili Ali Rıza Şimşek katıldı.  Şimşek, basın mensuplarını selamladıktan sonra, Almanya'daki SPD-CDU arasındaki süren koalisyon görüşmelerine ve  Afrikalı Lampedusa mültecileri konusunda kısa bir değerlendirmede bulundu.

SPD MİLLETVEKİLİ ALİ ŞİMŞEK KONUK OLARAK KATILDI



SPD'nin hükümet ortağı olmasına sıcak yaklaşmayarak, "güçlü bir muhalefete" ihtiyacımız vardır açıklamasında bulundu. Şimşek, Lampedusa mültecileri konusuna da değinerek  daha önce yaptığı " Afrikalı mültecileri iade etmek, çözüm değil" açıklamalarının tersine, mülteciler konusunda SPD'nin genel politikasını savundu. " Hamburg'da kaçak olarak yaşayan Afrikalı mültecilerin kimlik bilgileri tesbit edilmelidir. Yasaların gereği yapılmalıdır . Önceki basın açıklamalarım parti içinde bazı tepkilere yol açtı" sözleriyle, mültecilerin " İtalya'ya geri gönderilme" endişelerine hiç değinmeyerek,  çelişkili bir tablo çizdi.
 
BAŞKAN MEHMET ATAK İSTİFA GEREKÇESİNİ SUNDU

                                                Mehmet Atak ve Hüseyin Dörtyol


Toplantı bölümünde gündeme alınan konuların başında, Başkan Atak'ın ani istifasının gerekçesi kendisine sorularak, üyelerin huzurunda açıklaması istendi. Atak, HTBB Y.K. tartışmalarında Hamburg Başkonsolosunu basın kahvaltısına davetinin eleştiriye maruz kaldığı için istifa ettiğini açıkladı. ( Yönetim Kurulu kararı olmadığı için) Bazı şeylerin anlık bir gelişme olduğunu belirtti. Toplantıda, HTBB tüzüğü gereği, Genel Kurul'a kadar başkanlık görevine, HTBB Başkan yardımcısı Hüseyin Dörtyol'un vekalet edeceği belirtildi.

Mehmet Atak'
a şimdiye kadar yürüttüğü çalışmalarından dolayı teşekkür edilerek, Galatsaraylı olduğu da dikkate alınarak, sarı - kırmızı renklerinde bir demet çiçek verildi. 

HTBB'ye yeni katılan Salim Yıldız, Sibel Gazi Tabel, Mustafa Akpolat ve Süheyla Kaplan



FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NDEN "ÖZÜR DİLİYORUZ" AÇIKLAMASI


"Sporda yaşanan şiddet" olaylarını protesto etmek için düzenlenen bir Panele, sadece bir gazeteyi davet etmelerinden dolayı, basın çevrelerinin yoğun eleştirisine maruz kalan Hamburg Fenerbahçeliler Derneği'nin "özür dileme açıklaması" gündemin diğer bir maddesiydi. Basın mensuplarını aşağılayan çeşitli çevre ve kurum temsilcileri için de örnek teşkil edecek "özür dileme açıklaması" toplantıda bir erdemlilik olarak değerlendirildi ve alkışlandı.


ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ İÇİN ETKİNLİK YAPILACAK
 
Dernek üyeliği ve e-mail üyeliği konusundadaki gelişmelerin de anlatıldığı gündem maddesinde, derneğe yeni üyelik için başvurular ve son  durum anlatıldı. Derneğe yaklaşık 7 basın çalışanının daha üyelik için başvurduğu belirtildi. 10  ile 12 Ocak 2014 arasında yapılması tasarlanan '' Türkiye'de Çalışan Gazeteciler Günü" etkinliği konusunda üyeler bilgilendirildi.Ayrıca,başarılı basın mensuplarına için düzenlenen "ödül töreni" geleneğinin önümüzdeki süreçte iki senede bir yapılacağı açıklandı.

MUSTAFA BAŞTAN'DAN HTBB'YE TABLO HEDİYESİ




Güzel ve ahenkli bir şekilde bitirilen  kahvaltılı toplantıda Hamburg El Ele Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'den gelen Bartın Halk Eğitim Merkezinde eğitmen ve filografi sanatçısı Mustafa Baştan tarafından HTBB'ye kendi yaptığı bir tablo hediye edildi. Daha sonra toplu fotoğrafların çekilmesiyle kahvaltılı toplantı sona erdi.

Önümüzdeki geleneksel aylık yapılan basın kahvaltısına, yeni üyelik başvurusunda bulunan Süheyla Kaplan, Sibel Gazi Tabel, Mustafa Akpolat ve Salim Yıldız'ın ev sahipliği yapacakları açıklandı.