Başkanlık için İkbal Özakıncı ile Erdal Altuntaş yarıştılar.

Yapılan oylamada Post gazetesi Hamburg Temsilcisi Erdal Altuntaş, oy çokluğu ile HTBB görevine 2. defa seçildi.

27 üyeden 18'inin hazır bulunduğu Genel Kurul'un açılış konuşmasını Başkan Erdal Altuntaş yaptı. İki yıllık dönemi kapsayan faaliyet raporu öncesi, genel kurula katılan üyelere hoş geldiniz diyerek selamlayan Altuntaş, tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.



Daha sonra geçmişe yönelik eleştirel bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Adil Yiğit ise konuşmasında, ilk kez yayınlanan HTBB 2016 Bülteni çıkarılması fikrinin, 1 yıl önce alınan YK. kararı olmasına rağmen, son bir hafta içinde özel çaba ile hazırlandığına yer vererek, olası eksiklikler için tüm üyelerden özür diledi. Yiğit konuşmasında, "HTBB üyesi bazı abilerin, günler öncesinden bugün kimin başkan ve kimlerin yönetim kurulu olması için, Türkiye usulü kulis toplantıları yaptıklarını üzülerek duyduk. Bu durumu gazeteciler adına unutulmaz bir ayıp olarak hatırlayacağız" dedi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN TUTUKLANMASINA SESSİZ KALANLAR



HTBB Başkan Yardımcısı Adil Yiğit konuşmasında Yönetim Kurulu içinde yaşanan bazı tartışmalardan kısa örnekler verdi. "Bir gazeteci derneği düşünün ki, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmaları sonrası, iki kelimeyle dahi olsa olayı kınayan bir açıklama yazmasın. Gazeteci olduğunu iddia eden basın mensupları, gazetecilerin tutuklanmasını kınamak için hazırlanan açıklamaya, 'objektif habercilik' adına engel olsunlar. Tüm dış haber servisleri, dünya TV'leri, gazeteleri, sosyal medya ve ajanslar konuyla ilgili haber yaparken, HTBB Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri sussun. Gerekçe olarakta, Can Dündar ve Erdem Gül'ün "casusuluk ve terör örgütü davasından" yargılandıkları ileri sürülsün. Anayasa mahkemesinin "ifade ve basın özgürlüğü ihlali" gerekçesiyle tahliye etmesi sonrası da, bu trajedi devam etti. Bundan dolayı bugünkü seçimde kendimin de içinde olduğu yönetim kurulunun hiçbir üyesinin yeniden aday olmamasını öneriyorum" dedi.



Divan Kurulu tarafından 1 dakikalık saygı duruşu sonrası başlayan toplantıda Başkan Erdal Altuntaş, 2 yıllık dönemi kapsayan Faaliyet raporunu okudu. Yapılan geleneksel basın kahvaltıları ve etkinliklerden örnekler verdi. Daha sonra Muhasebe ve Denetleme raporları da okunarak kabul edildi. HTBB'ye Başkan adayı olarak Erdal Altuntaş ile İkbal Özakıncı önerildi.

ESKİ YÖNETİMDEN ÜÇ ÜYE TEKRAR SEÇİLDİ



Adil Yiğit'in konuşması, algı operasyonu yapılıyor gerekçesi ileri sürülerek bazı üyelerce eleştirildi.

Yapılan oylamada Erdal Altuntaş'ın oy çokluğu ile 2.kez, Başkan Yardımcılığı görevine de Ertaş Akçelik seçildi. Öte yandan, Hamburg Türk Toplumu Başkanı ve bağımsız vekil (Ülkü Ocağı'nın toplantısına katıldığı için Yeşillerden dışlanan) Nebahat Güçlü'nün Özel Kalem Müdürü Nebahat Uzun da, tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

HTBB, POST GAZETESİNİN ARKA BAHÇESİ Mİ OLACAK?

HTBB Genel Kurul Toplantısı sonuçları birçok üye tarafindan sert dile eleştirildi. Geleneksel basın kahvaltıları toplantılarında sık sık gündeme taşınan her kurumdan bir kişi YK'ye seçilsin önerisi dikkate alınmamıştı. Bir başka derneğin yönetim kurulunda bulunan üyeler, HTBB yönetiminde olmasın eleştirisi de kayda değer görülmemişti.

Çeşitli kereler gündeme getirilen " HTBB'de sol damarı keserseniz, ayrılık için start vermiş olursunuz" eleştirisi de tekrar tartışılmaya başlandı. 

Seçim sonuçlarına ilk eleştiri önceki YK'de Başkan Yardımcısı olan Adil Yiğit'ten geldi: Yiğit, "HTBB bu haliyle hükümet yanlısı Post gazetesinin arka bahçesi durumuna gelmiştir." dedi

HTBB’NİN YENİ YÖNETİMİ:

Başkan: Erdal Altuntaş, Başkan Yardımcısı: Ertaş Akçelik, Yönetim Kurulu Üyeleri : Nebahat Uzun, Esma Arslan, Kadir Taçgın, Sedat Açıkbaş, Hüseyin Şenol

DENETLEME KURULU:

Mehmet Atak, Ali Akdemir, Kasım Baydilli

Mustafa Akpolat seçimler biterken HTBB'nin işlevini yitirdiğini ileri sürererk, dernek üyeleğinden istifa ettiğini açıkladı.