Hamburg-Salim Yıldız




Yaz’a Merhaba

Hamburg El Ele Derneği izin sezonuna girmeye hazırlanılan Hamburg Eyaleti'ndeki dernek üyelerine ve destekçilerine kahvaltılı bir sohbet toplantısı düzenledi. Geçmiş dönemde yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile izin döneminden sonra yapacakları çalışmalar ve projeleriyle ilgili bilgi verdiler.



Hamburg’un Bergedorf’ta semtinde bulunan Türk emekli ve yaşlılar derneğinde verilen kahvaltı yoğun bir ilgi içersinde  son derece sıcak  samimi bir ortamda geçti. Dernek başkanı Ali Akdemir dernek üyelerine ve derneğin gönüllü destekçilerine teşekkür ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler vererek „insanı öznesine alarak yürüttüğümüz çalışmalar olanca çoşku ve heyacanıyla bundan sonrada devam edecektir“ dedi.

Daha sonra söz alan derneğin onursal başkanı Özer Meral’de  yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, engelli çocuklarımızın sosyal hayata uyumunu hayati değerde önemlidir.  Hamburg Türk basın birliği başkanı Mehmet Atak’ta  göçmenlerin örgütlenmelerinin önemine vurgu yaparak, her iki derneğimizinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ve aralarında ilişkinin güç birliğine dönüşmesinin toplumuzda yarattığı pozitif etkiyi  görmek gerekir dedi. Ayrıca Türkiyede yaşanan son dönemdeki güncel gelişmelerede değinen Atak, yaşananlardan insanlarımız kaygı ve endişe duymaktadır. dedi.


TEYD 25 Yılını Kutladı


El Ele Derneğinin kahvaltı ve dernekle ilgili değerlendirme sohbetlerinin bitmesinin ardından, El Ele Derneği'nin  kardeş derneklerinden  TEYD’nin kuruluşunun 25. yılı’da kutlandı. Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Celal Boyraz „ Bizler ilk kuşağın temsilcileri olarak burada çok sıkıntılar çektik. Bu arada unutturulmaya  çalışılan dönemeyenler olarak adlandırılan emekli ve yaşlılar olarak  yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz…

Kutlamada siyaset dünyasından, Metin Hakverdi, Ali Rıza Şimşek ve Bayram İnan, yazar Ali Aytaç, Savorona Yat ve Yelken Derneği  Başkanı Sabine Doğan’ın hazır bulunduğu kutlamada, Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak, El Ele Derneği başkanı  Ali Akdemir ve TGH başkan yardımcısı Ali Kurtuldu Emekli ve Yaşlılar derneği başkanı Celal Boyraz’ı tebrik ederek birer buket çicek hediye ettiler… Konuklar yaptıkları konuşmalarla  derneğe  çalışmalarında başarılar dilediler.


Etkinlikte Gitarıyla Hüseyin Boğa ve bağlamasıyla Ozan Direnç’de sahne aldılar ve sevilen türküleri konuklarla beraber seslendirdiler.

Daha sonra dernek üyelerince hazırlanan mangal ziyafeti ve leziz ev yemekleri gelen misafirlerce beraberce yenilerek dernegin bahçesinde Almanya siyaseti  ve Türkiyedeki son güncel gelişmeler üzerine koyu bir sohbet gerçekleşti.