Mustafa Akpolat







Demokratik Çorumlular Platformu'undan Fuat Töremiş, Haydar Yenmez ve Orhan Özgür imzalı açıklamada; ' Demokrat Çorumlular platforumu Hamburg demokratik yapısı ve düşüncesinden dolayı içinde yaşadığımız ülke Almanya ve Türkiye'de gelişen olaylara ve bizleri ilgilendiren güncel gelişmelere duyarsız kalamayız.


Oluşumumuz; Demokrasiyi bir araç olarak değil, aksine yaşam tarzı olarak gördüğü için, son yıllarda ve aylarda, Türkiye'de Demokrasiye, Atatürk'e, Cumhuriyet ilkelerine ve savunucularına yapılan her türlü saldırı, baskı ve sebepsiz tutuklamaları lanetliyor, Demokrasinin ve Laikliğin savunucusu oldunu ve olacağını açıkça söylemekten kaçınmıyoruz. Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg'un, cumhuriyetle ve onun savunucularıyla hiç bir sorunu yoktur, aksine Cumhuriyeti ve onun temel taşlarını yok etmeye çalışanlarla sorunu vardır.

DÇP, Türkiye'de insanşların dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet bazında birbirini kabul ettiği, saygı ve sevgi, duyduğu, barış içerisinde bir arada yaşadığı ve şiddettin her türlüsüne karşı olduğu bir yaşam tarzını kabul edip savunmaktadır' açıklamasından sonra; 'En kısa zamanda sizlerinde maddi ve manevi katkılarıyla kurumsallaşmayı amaçlamaktayız' denildi.

Etkinlikte Arkadaşlar Orkestrası eşliğinde halay çeken dans eden Çorumlular ve dayanışmada bulunan Anadolumuzun değişik yörelerinden dostları, Hüseyin Boğa'nın gitarı eşliğinde seslendiriği şarkılara eşlik ederken, Seval ve Hüseyin'in yorumladıkları Türkü ve değişleri dinlediler. Etkinlikte Çorum yöresinin şivesi ile iki kadının sahnelediği skeç ise geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin en rekli gösterisi ise, Platforum üyesi yaklaşık 30 kişilik kadın ve erkeklerden oluşan, Çorum yöresi oyunlarını sahnelemeleri oldu, İlerleyen dakikalarda isteyen herkesin dahil olduğu halayla çoşan, dayanışmacı ve aynı değerleri paylaşanların buluştuğu güzel bir akşam yaşandı.

Etkinliğe Hamburg Eyaleti, Yeşiller milletvekili Filiz Demirel, Yeşiller, Belediye meclis üyeleri Yusuf Uzundağ, Bayram İnan, SPD Eyalet milletvekilleri Ali Rıza Şimsek, Kazım Abacı ve Altona Belediye Meclis üyesi Behçet Algan, Almaya Türk Toplumu yönetiminden Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra bir çok dernek ve kurumdan yönetici de katıldı.