Mustafa Kemal Özçelik, "Avrupa'da tüm ibadet yerlerine gösterilen hassasiyetin camiler için de gösterilmesini istiyoruz" dedi.

CHP Strazburg Birliği Başkanı Mustafa Kemal Özçelik, "aşırı sağcı partilerin yabancı düşmanlığını tetikleyen söylemleri, göçmenlerin sorunların kaynağı olarak gösterilmeye çalışılması, bazı medya organlarının kullandıkları ayrımcı dil, Türkiye siyasetinin Avrupa ülkelerine taşınması gibi unsurlar, son dönemde Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler için olumsuz bir atmosfere neden olmuştur."dedi.

İşte CHP Strazburg Birliği Başkanı Mustafa Kemal Özçelik imzalı o açıklama:

Son günlerde Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki camilere ve Müslümanlara yönelik saldırıların artmasını en sert şekilde kınıyor, bu saldırılara toplumun tüm kesimleri tarafından daha net tepkiler verilmesini bekliyoruz.

İslam düşmanlığının başka bir boyuta taşındığını gösteren bu fiziki saldırılar ve bomba ihbarları gibi psikolojik saldırılar, Avrupa Birliği’nin çok kültürlü, hoşgörülü, bütünleştirici toplumsal yapısı ve kamu düzeni için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Avrupa’da tüm ibadet yerlerine gösterilen hassasiyetin camiler için de gösterilmesini, alınan tüm güvenlik önlemlerinin camiler açısından da uygulanmasını bekliyoruz. 

Müslümanların inanç özgürlüğünü, can ve mal güvenliklerini garantiye almak için etkili politikalar geliştirilmelidir. Bu çerçevede göçmenlerin yaşadıkları ülkelerin yönetimlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği’nin de daha aktif rol üstlenmesi gerektiğine inanıyoruz. 

Aşırı sağcı partilerin yabancı düşmanlığını tetikleyen söylemleri, göçmenlerin sorunların kaynağı olarak gösterilmeye çalışılması, bazı medya organlarının kullandıkları ayrımcı dil, Türkiye siyasetinin Avrupa ülkelerine taşınması gibi unsurlar, son dönemde Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler için olumsuz bir atmosfere neden olmuştur. 

Bu çerçevede, camilere yönelik ırkçı, yabancı düşmanı saldırıların, toplumun tüm kesimleri tarafından daha etkili ve güçlü bir şekilde kınanması, bundan sonraki süreçte ırkçılıkla kurumsal bazda topyekun mücadele edilmesi, güvenlik güçlerinin daha etkili önlemler alması beklentilerimiz arasındadır. 

Saldırıya uğrayan cami, dernek ve kurumlara geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hangi dinden, mezhepten, inançtan olursa olsun, tüm insanların inanç özgürlüğünün, can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.