-Salim Yıldız-






Aralarında yeni atanan Hamburg Milli Eğitim Ataşesi Lütfü Dede, Belediye meclis üyesi Bayram İnan, (Yeşiller) El Ele Derneği Başkanı Ali Akdemir, Edebiyat Atölyesi Kurucusu Esma Arslan, Irak Türkmenler Derneği Başkanı Remzi Jasim, şair Özer Meral, Malatyalılar Derneği eski yöneticilerinden Abdullah Bozkurt, Özer Köse, şair Zeynel Taşyapan ve birçok yöresel dernek üyelerinin katılımıyla yapılan etkinlik ilgiyle izlendi.




Ben giderim adım kalır,

Dostlar beni hatırlasın.

Düğün olur, bayram gelir,

Dostlar beni hatırlasın…


Yaşama 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyünde merhaba diyen, daha 7 yaşındayken çicek hastalığından önce bir gözünü, daha sonra ikinci gözünü kaybeden ozanın yaşamı, hep acı ve üzüntülerle  geçer.Eserlerinde toprak ve insan sevgisini işleyen ozan 21 Mart 1973 yılında aramızdan ayrılarak yaşama veda eder. Ünlü ozan yaşadığı acıları bir şiirinde şöyle dile getirir.

Talih çile kader sözü bir etmiş, Her nereye gitsem gezer peşimde





Anma programının sunumunu derneğin kadınlar kolu başkanı Şenol Çetin, açılış konuşmasını ise Ruhi Özer yaptı. Başkan Ruhi Özer yaptığı konuşmada etkinliğe katılanları selamlayarak teşekkür etti ve "hepimizin ortak değeri olan Aşık Veysel'i anmanın bir görev ve sorumluluk" olduğunu belirtti.  Daha sonra söz alan Hamburg eğitim ateşesi Lütfü Dede, Ali Akdemir, Bayram İnan, Esma Arslan ve Remzi Jasim,  günün önem ve anlamına uygun düşen konuşmalar yaptılar.

Hamburg'un tanınmış aşk ve sevda şiirlerinin unutulmaz ismi şair Özer Meral’de okuduğu anlamlı şiirleriyle etkinliğe renk kattı.

Programın müzikal bölümünde, Kenan Kaya, Hasan Gülmez ve arkadaşlarından oluşan müzik grubu ozanın sevilen eserlerini, misafirlerin eşliğinde seslendirerek Aşık Veysel'e saygı ve sevgilerini dile getirdiler.

Dernek yöneticilerinden Şenol Çetin, Ruhi Özer ve Engin Özaltuğ anma gününde gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek etkinliğin eksiksiz tamamlanması için ellerinden geleni yaptıkları gözden kaçmadı…