Almanya’nın Köln kentinde yakalandığı hastalığa yenik düşen (2002) unutulmaz halk ozanı Mahzuni Şerif, ölümünün 10.yılında Hamburg’da çoşkulu bir kalabalığın katılımıyla türkülerle anıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanı Hüseyin Kayaturan yaptı.

Sunumunu Dilek Aksu ve Sibel Karasu’nun yaptığı etkinliğe sıcak havaya rağmen katılım yoğun oldu.

Aşık Mahzuni Şerif’in hayatıyla ilgili kısa,belgesel bir film gösterilmesinin ardından iki ayrı çocuk tiyatrosunun sahne aldığı gecede 4-7 yaş arası minik tiyatro oyuncuları , katılımcıların alkışlarıyla desteklendi.

Yapılan konuşmalarda, Aşık Mahzuni Şerif gibi ozanların yokluğunun sanat dünyası ve demokratik çevrelerce yeri doldurulamaz bir eksiklik olduğu dile getirilerek onların anılarına her koşulda bağlı kalınacağı vurgulandı.

HAKM başkanı Kayaturan yaptığı  konuşmasında derneklerine yeni üye kazandırma kampanyasını başlattıklarını  açıklayarak, yaklaşık 80 bin Türkiyeli’nin yaşadığı Hamburg’da 40 bine yakınının  alevi olmasına rağmen, bine yakın alevinin 4 alevi derneğinde  üye olduklarına değinerek, „bu sayıyı çoğaltmalıyız., Her can, bir can’ başlıklı kampanyamızla her üyemizin derneğe yeni üyeler kazandırmasını bekliyoruz“ açıklaması alkışlarla desteklendi.

 Hamburglu ozanlardan   Aysel Boyraz, Orhan Şimşek ve İsmail Özdemir, Aşır Özek, Ceylan Şahin ve  İsmail Özdemir, öğrencileriyle birlikte sahne alarak geceye katılanları biran da olsa türküler diyarına götürdüler. Mahzuni’yi hep hafızalarda canlı tutacaklarını anısını yaşatacaklarını  saz ve sözleriyle dile getirdiler..