Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hannover Örgütü, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu için bağış kampanyası başlattı.

'Adalet ve demokrasi için halkın adamına destek ol' adıyla 22 ayrı ülkede başlatılan kampanyaya Hannover'den de büyük destek geliyor.

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan CHP Saksonya Eyalet Başkanı Nihat Yazıcı, "Bugün CHP üyeleri ile birlikte topladığımız paranın ilk bölümünü Hannover Ziraat Bankası yoluyla havale ettik. Yasalara göre bir defada sadece 7 bin Euro gönderilebiliyor, kalan kısımları ise gelecek günlerde göndereceğiz" dedi.


Saksonya Eyaleti olarak 23 Haziran 2019'a  kadar 40 ile 50 bin Euro arası bağış toplamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Yazıcı, "Kampanyamıza yoğun ilgi var. İnsanlar AKP rejiminin ne yurtdışında nede yurtiçinde halkın sorunlarına cözüm bulamadığını ve ülkenin her geçen gün battığını söyleyerek bize destek oluyorlar" ifadelerini kullandı.



Yazıcı sözlerine şöyle devam etti, "Ekrem İmamoğlu'nun kazanmış olduğu seçimi YSK'nın iptal etmesini mantık almıyor. Hukukun ve adaletin Türkiye'de ayaklar altına alınmasına yurtdışında olsak da göz yummamak gerekiyor. Gün ülkemizdeki bu adaletsizliğe, demokrasinin ayaklar altına alınmasına karşı birlik olma günü. Herşey çok güzel olacak"

Hannover / Cumali Yağmur