Karşıyaka Mahallesi'ndeki İmar İskan Evleri'nde elektrik dağıtım şirketi Aksa'nın hatları yer altına alma çalışmaları sırasında iddiaya göre aniden verilen yüksek akım nedeniyle 240 evin elektrik tesisatı yandı, bazı evlerdeki ev aletleri de kullanılamaz hale geldi. Bölgeye dünden beri elektrik verilmezken, zarar gören vatandaşlar duruma tepki gösterip, zararlarının karşılanmasını istedi.

"ZARAR KARŞILANSIN"

Mahalle Muhtarı İmam Elbey, vatandaşların büyük zarara uğradığını belirterek, "Elektrikler kesildikten sonra defalarca arızayı aradım ama ulaşamadım. Şu anda mahallede 240 evin komple tesisatı yanmış. Bu bayram arifesi insanlar oruçlu akşamları iftarda bir soğuk su içemeyecekler. Çamaşır makineleri, ,buzdolabı, televizyonlar yanmış AKSA bunları karşılayacak mı?" dedi. Muhtar Elbey, mahalleye gelip incelemelerde bulunan Aksa Elazığ İl Müdürü Bülent Sarnılıoğlu'ndan vatandaşların zararlarının karşılanacağı yönünde yazılı belge vermesini istedi.

EKİPLER ARIZALARI TESPİT EDECEK

İl Müdürü Sarnılıoğlu, "İletim kopması nedeniyle meydana gelen bu arızayı ekiplerimiz tek tek gezerek tespitlerini yapacaklar. Şu an meydana gelen cihaz arızalanmaları bizim de kayıtlarımıza geçecek, aynısını size de vereceğiz. Bu elektrik arızasından dolayı meydana gelen arızaları belirlenmiş olacak. Ekiplerimiz ve yetkililerimiz burada gerekli tüm çalışmalar sürüyor, arızalarla ilgili beyanlar size bildirilecek. Zararın karşılanması konusunda şirketlerimizle görüşüp olayın neden kaynaklandığını belirteceğiz, vilayet ve hakem heyeti boyutuyla da vereceğimiz belge olayın neden kaynaklandığını göstereceğinden direk haklılık payı veriyor" dedi.