Depremde hayatını kaybedenler için Yalova 17 Ağustos Parkı’nda bulunan Deprem Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’da bu yıl düzenlenen törene CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Program Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği meşaleli yürüyüşle başladı. Yalova meydanından hareketle Gazipaşa Caddesi üzerinden Deprem Anıtı’na yürüyen mahalle afet gönüllüleri, yaktıkları meşaleleriyle dikkat çekti.

Belediye Başkanı Yakup Koçal vatandaşlara helva dağıttı. Anıtta yakınlarını kaybedenler dualar okudu. Büyük felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Kimi vatandaşlar ise mermer bloklar üzerindeki isimleri boyadılar. Okunan duaların ardından fotoğraf sergisini gezen AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, beraberindeki heyete depremde yaşadıklarını anlattı.

Saatler 03.02’yi gösterdiğinde vatandaşlar topluca depremde hayatını kaybedenler için dua okudu. Aradan geçen 13 yıla rağmen deprem acısı, yakınlarını kaybedenlerin yüreğinden silinmedi.



SG(FK/AAA)