Van'da 4 gün önce BDP'li belediye başkanlarına yönelik polis tarafından yapılan operasyonlarda Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte aralarında ilçe belediye başkanları ile parti il ve ve ilçe başkanlarının bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 4'ü tahliye edilirken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte 10 kişi de terör örgütü üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EN BÜYÜK HAKARET

Bu süreç içinde AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki gösterirken, bugün bir tepki de AK Parti Van teşkilatından geldi. Gözaltı ve tutuklamaların kendilerini de üzdüğünün belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Operasyon sonrasında belediye başkanlarının mensubu olduğu BDP ve Van Belediye yetkilileri, haksız açıklamalar yaparak operasyonun emrinin AK Parti tarafından verildiğini söylemiş, sorumlu olarak Van halkını ve AK Parti'yi göstermeye çalışmışlardır. Yapılan eş zamanlı operasyonların içlerinde belediye başkanlarının da bulunduğu kişilere yapılmış olmasından duyduğumuz rahatsızlığı, milletvekillimiz Gülşen Orhan'ın yazılı açıklamayla belirtilmesine rağmen, BDP tarafından bilinçli olarak AK Parti hedef gösterilmiş ve sorumsuzca yapılan açıklamalarda, iftiralara maruz bırakılmak istenilmesi bizlere yapılan en büyük hakarettir."

KINIYORUZ

Açıklamada, AK Parti'yi hedef alan sözlerinden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Van Belediyesi yöneticilerinin kınandığı ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Operasyonun AK Parti tarafından yapıldığı ve belediye başkanlarının tutuklatılarak önümüzdeki dönemde belediyeyi almak istediğimiz yalan, iftira ve acizlik içeren beyanlardır. Bu açıklamalar, aynı zamanda her geçen gün biraz daha halkın tepkisini toplayan kötü belediyecilik hizmetlerinin üzerini örtmeye yöneliktir. İlimize gelerek yaptığı açıklamayla 'AK Partililere selam vermek haramdır' diyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'Onları sokaklarda yürütmeyeceğiz' diyen Van Belediyesi yöneticilerini kınıyor, sorumluluk makamında olduklarını bir daha hatırlatıyoruz"

SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

AK Parti İl teşkilatının yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının gözaltına alınmasına AK Parti olarak her zaman karşı çıktıkları aktarılarak, "Hukuk devletinde yaşıyorsak, hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, burada hukukun vereceği karara da saygı duymak zorundayız. Gönül isterdi ki, böylesi nahoş olayların ilimizde cereyan etmemesidir. Hukukun vereceği kararları bizim partimize mal etmek isteyen kişiler, bir kez daha iyi düşünsünler ve öyle karar versinler. Başbakanımız haksız yere cezaevine düşürüldü. Hiçbir zaman hiç kimseyi tehdit etmedik, kimseye çamur ve iftira atmadık. Van'ın bu günlerde her zamankinden daha çok sağduyuya, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. AK Parti Van İl Teşkilatı olarak ne birilerinin felaketinde saadet ararız, ne de hukuksuz bir ülke hayal ederiz. Yetkilileri sorumlu davranmaya ve önemli bir oy aldıkları Van halkına hizmet etmeye davet ediyoruz" denildi.

Açıklama, "Yargılama sürecini parti olarak bizler de merakla takip ediyoruz. Kim olursa olsun mazlumdan yana ve kim olursa olsun zalimlere karşı olacağımızdan halkımız emin olsun" sözleri ile tamamlandı.


OB(FE/AK)