Olay, İlkadım İlçesi'nde geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıktı. Öğrenci servis şoförü evli Faruk Erikçi, aracına binen öğrencilerden 14 yaşındaki Ö.Ö. bir arkadaşının evine götürüp duduklarından öptü. Erikçi, 1 ay sonra eşi evde bulunmadığı bir sırada Ö.Ö.'yü  evine götürürken iddiaya göre küçük kızı dudaklarından öpüp, elle taciz etti. Ö.Ö. karşı koyup evden kaçarak kurtulunca olanları ailesine, ardından polise anlattı. Gözaltına alınan Faruk Erikçi, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'Cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada küçük kızın kendisine iftira attığını öne süren Faruk Erikçi., Ö.Ö.'yü servis aracına bindiği için tanıdığını söyledi. Erikçi, "Kendisine hiç bir şey yapmadım. Bir kez buluşmak istedi. Onda da arkadaşımın evine gittik. Bir kahve içtik. Konuştuk ve evden ayrıldık. Neden bana iftira atıyor onu da bilmiyorum" dedi.

Mahkemeye katılan Ö.Ö. sanığın yalan söylediğini söyledi. Ö.Ö. ifadesinde, servis şoförü olduğu Faruk Erikçi'nin telefon numarasının herkeste bulunduğunu belirterek,  "Bana mesaj atıyordu. Sonra minibüste herkesin içinde yanağımdan makas alıyordu. Dışarıda görürler diye beni arkadaşının evine götürdü. 'Gözlerini yum' dedi. Yumuncada dudaklarımdan öptü. Bir zaman sonra kendi evine götürdü. Orada da beni öpüp elle tacizde bulundu. Ben karşı çıktım ve evi terkettim. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın, kanıt yetersizliğinden cinsel istismar suçundan beraatine karar verirken, Faruk Erikçi'ye, 'Hürriyetten yoksun bırakma' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra 3 bin TL'ye çevrildi.



İA(İS/İD)



F.E: Faruk Erikci