Helikopterle Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvetİ Komutanlığı'na götürülen Şehit Özel Harekat Polisi Akın Bayram'ın cenazesi, buradan askeri uçağa konularak  Samsun'a getirildi. Cenazeyi Çarşamba Havaalanı'nda yakınları gözyaşları içerisinde karşıladı. Şehit polis Akın Bayram'ın eşi Filiz Bayram ve çocukları 8 yaşındaki Tayfun ve 40 günlük Yiğit Efe de aynı uçakla geldi. Uçaktan kucakta indirilen Yiğit Efe bebeği görenler, gözyaşlarını tutamadı. 

Uçaktan inerken hıçkırıklara boğulan şehit eşi Filiz Bayram'ın,  "Akın seninle böyle mi gelecektik" diyerek ağıt yakması yürek dağladı.

Şehit Akın Bayram'ın cenazesini Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri erkan, özel hareket şubesine bağlı polisler ile yakınları karşıladı.  Eşi Filiz Bayram güçlükle ayakta dururken, kadın polis memurları ve aile yakınları koluna girerek teselli etmeye çalıştı. Genç kadın, "Akın seninle böyle mi gelecektik. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Bak herkes seni karşılıyor" diyerek ağıt yaktı.

Şehidin erkek kardeşi, Zonguldak'ta görev yapan uzman çavuş Mustafa Bayram da güçlükle ayakta dururken kendisine başsağlığı için sarılanlara, "Ağabeyimi böyle mi karşılayacaktık" diyerek ağladı. 

Şehit Akın Bayram'ın tabutu daha sonra cenaze aracına konularak, toprağa verilmek  üzere memleketi Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne gönderildi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN,



YK(İS/COŞ)