Parkın açılış törenine şehit Uğur Gökcan'ın eşi Gürhan Gökcan, Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen ile vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Böcek, şehitlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "Bugün polis teşkilatımız kuruluş gününün sevincini yaşarken diğer yandan mesai arkadaşımız kadar yakın olan şehidimiz Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürümüz Uğur Gökcan'ın aramızda olmayışının burukluğunu yaşıyoruz. Bize ve ilçemize emeği geçen, yoğun mesai harcayan Uğur Gökcan'ın adını yaşatacak parkın açılışı için buradayız. Bu park aynı zamanda ilçemizde bir şehidin adının verildiği 8'inci parktır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise "Bugün 167'nci kuruluş yıldönümünü kutladığımız polis teşkilatımız, halkın can güvenliği için gerekirse canını vermiş bir teşkilattır. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, birliği ve dirliği için çok şehit vermiştir. Daha da vermeye devam edecektir. Uğur kardeşimiz 3 yıldan beri Konyaaltı'nda ilçe emniyet müdürü olarak görev yapıyordu. Halkın huzurunu bozmak isteyen biri tarafından şehit edilmiştir. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

Parkın açılışından önce bir konuşma yapan Vali Altıparmak ise kuvvetli bir vatan evladının şehit olarak aramızdan ayrıldığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Böyle kuvvetli bir evladımızı kaybetmek bizi gerçekten üzdü. Ülkemiz büyük bir ülke. Yaşadığı sürece şehitler vereceğimiz açıktır. Ancak inşallah acısını unutmayız. Sayın Konyaaltı Belediye Başkanımız da büyük vefa örneği göstererek şehit müdürümüzün adını bu parka verdi. İnşallah şehidimizin adı bu parkta daimi olarak yaşayacak. Ben özellikle eşleri hanımefendiyi ve çocuklarını kutluyorum. Müdürümüz şehit olduktan sonra gösterdiği vakur, duruştan ötürü."

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak ile şehit müdürün eşi Gürhan Gökcan'ın kurdeleyi birlikte kesmesiyle parkın açılışı gerçekleşti.