Dün saat 19.00 sıralarında Tepecik’teki bit pazarında devriye görevi yapan Motosikletli Huzur Timleri ekibi, ellerinde karton kutular taşıyan M.A. (20), M.A. (19), ve H.B.’den (22) şüphelendi. Kutuları kontrol eden polis memurları içinde bilgisayar bulunduğunu gördü.

3 kişinin, bilgisayarların kendilerine ait olduğunu ve formatlatmaya götürdüklerini söylemelerini inandırıcı bulmayan polis ekipleri, inceleme başlattı. Kutuların üzerinde İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda çalıştığı belirlenen Erkim Ağabeyoğlu adını gören polis ekipleri, bu kişiye facebook’tan ulaştı. Telefonla aradıkları Ağabeyoğlu’nun bilgisayarların havaalanına ait olduğunu ve bir süre önce hibe edildiğini söylemesi üzerine, hibe edilen kurum olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bilgisayarların Anafartalar’daki Tepealtı İlköğretim Okulu ile Buca İmam Hatip Lisesi’ne verildiğini belirtti.

OKULDAN ÇALINMIŞ

Polis, iki okul müdürüyle de temasa geçti. Bilgisayarların Anafartalar’daki Tepealtı İlköğretim Okulu’ndan çalındığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Basmane Polis Merkezi’ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından M.A., M.A. ve H.B., Bozyaka’daki Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Şüphelilerin, buradaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.



OG(AÖ/COŞ)