Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu üzerinde bir ihbar üzerine dün akşam uygulama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine 07 AHY 04 plakalı siyah renkli otomobil durdurmak istedi. Otomobil ürücüsünün polislerin 'dur' ihtarına rağmen hızla Adana istikametine doğru ilerlemesi üzerine kovalamaca başladı. Ekiplerin anonsu üzerine alarma geçen polis, otoban çıkış noktalarında önlem aldı.

TERK EDİLDİ

Polislerin takibini atlatan şüpheli otomobil, kısa süre sonra Osmaniye- Gaziantep karayolunun 2'nci kilometresinde park halinde bulunan 35 AJ 391 plakalı kamyonun arkasında terk edilmiş bulundu. Ekipler, sinyal kesici Jammer aracı bölgeye gelinceye kadar araca yaklaşmadı. Karayolu otomobilde bomba olabileceği şüphesi üzerine bir süre ulaşıma kesildi. Ayrıca otomobilin bulunduğu yere Özel Harekat timleriyle birlikte çok sayıda ekip sevk edildi.

UYUŞTURUCU TAŞIYORDU

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in telsizle dakika dakika yönettiği operasyonun ardından terk edilmiş halde bulunan otomobilde özel eğitimli köpek 'Tina' tarafından arama yapıldı. Tina'nın uyuşturucuya karşı tepki verdiği belirlendi. Ancak araçta uyuşturucu bulunamadı. Kaçan şüphelinin esrar sevki yaptığı, yakalanacağını anlayınca uyuşturucuyu alıp kaçtığı üzerinde duruluyor. Öte yandan otomobilin sahibinin Antalya'da yaşadığı aracı ise bir başka kişinin kullandığı belirlendi. Kaçan şüphelinin yakalanması için kentte operasyonlar sürüyor.