Sarıkaya'ya 25 kilometre mesafede bulunan Kemallı Köyü İlköğretim Okulu'nun birleştirilen ilk 5 sınıfı ile birlikte 29 öğrencisi ve tek öğretmeni bulunuyor. İlçeden  Kemallı Köyü'ne her gün servisle giden ve bekar olan öğretmen Mustafa Şahin, yarıyıl tatiline girmeden bir hafta önce rapor alınca öğrenciler erken tatile girdi. Tatilin bitimiyle birlikte öğretmenlerinin bir hafta daha raporlu olduğunu öğrenen öğrencilerin yarıyıl tatili de zorunlu olarak uzadı.

Okulun kapalı olması  nedeniyle eğitim göremeyen öğrencilerin aileleri bu duruma tepki gösterdi. Öğrenci velileri şöyle dedi:

"Acilen okulumuza geçici de olsa öğretmen atanmasını istiyoruz. Yarıyıl tatili bittiği halde çocuklarımız bizimle birlikte evde oturuyorlar. Çevre Köylerdeki arkadaşları okullarına giderken, bizim çocuklarımız eğitim ve öğretimden mahrum ediliyor. Türkiyenin tam ortasında öğretmensizlik nedeniyle çocuklarımız yeterli eğitimi göremiyor."

Öğrenciler ise öğretmensizlik nedeniyle okullarına gidememekten yakınırken, üzgün olduklarını, eğitimden geri kaldıklarını dile getirdi.

Öte yandan Kemallı Köyü'ne 5 kilometre mesafede bulunan Kadıgüllü Köyü'ne çevre köylerden taşımalı sistemle öğrenci taşınarak 8 yıllık eğitim verildiği belirtildi. Bu duruma da tepki gösteren Kemallı Köyü halkı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu uygulamasına anlam veremediklerini belirtirlerken, aynı köye kendi çocuklarının da taşınarak düzenli eğitim verilmesini istedi.



DÇ(AY/COŞ)