SGK İl Müdürü Kamuran Öner ve personeli, 14- 20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında çalışan maden işçilerine iş çıkışı sürpriz yaptı. SGK İl Müdürlüğü görevlileri, yerin metrelerce altında asansörle 'kuyu başı' denilen yere gelen eli yüzü kömür karası içindeki madencilere karanfil ve şeker ile birlikte SGK amblemli kalem ve anahtarlık hediye etti. İşçiler, kadın personelin elinden karanfil ve diğer hediyeleri alırken oldukça şaşırdı.

Ellerindeki karanfil ve diğer hediyelerle yıkanmak için banyolar bölümüne giden işçiler, böyle bir şey beklemediklerini, kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Birçoğu Sosyal Güvenlik Haftası'ndan habersiz olan işçiler, "Beklemiyorduk, sürpriz oldu. İlk defa yapıldı. Temennimiz bunun devamı olsun. Bize moral oldu çünkü. Bundan sonraki yıllarda da yapılır inşallah. Malum yerin 560 metre altında çalışıyoruz. Bu tür şeylere ihtiyacımız var" dedi.

Kozlu Müessese Müdürlüğü'nün hazırladığı çiçeği de bir madenci SGK İl Müdürü Kamuran Öner'e hediye etti. Kamuran Öner, Sosyal Güvenlik Haftası'nın finalinde işçilerle kucaklaşmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Öner, şunları kaydetti:

"Zonguldak denildiğinde ilk 'Karaelmas' aklımıza geliyor. Karaelmas'ın üreticisi olan emektarlarımız, işçilerimiz aklımıza geliyor. Dolayısıyla Sosyal Güvenlik Haftamızın sonunda, finalinde de onlarla kucaklaşmak istedik. Onlara en azından teşekkür borcumuzu iletmek istedik. Gerçekten zor koşullarda, iş güvencesinin en zor olduğu ortamda çalışarak Türk ekonomisine katkıda bulunmak için çaba sarfediyorlar. Biz de SGK olarak çeşitli hediyeler vererek onlarla kucaklaşmak istedik."

Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu da böyle anlamlı bir günde maden işçisini böyle tatlı bir sürprizle hatırlayan SGK İl Müdürü'ne ve personeline teşekkür etti.



EE,GG(EE/BT)