Olay, 25 Mart gecesi Karacabey Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Hayrettin Dinçer, hastalara bakmadığını iddia ettiği Dahiliye Uzmanı Mehmet Sakar’la tartıştı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, doktor tartışmadan sonra gitmek isterken Dinçer yumruk atmak istedi. Ancak yumruk boşa gidince yere düşen Dinçer, doktorun polis çağırmak istemesi üzerine, “Ben kendim giderim" diyerek hastaneden ayrıldı. Doktor ve yere düşünce başından yaralanan Ak Parti’li yönetici karşılıklı şikayetçi olunca Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açıldı. Yapılan kontrolde Dinçer’in 1.89 promil alkollü olduğu belirlendi.

DOKTOR GÖĞSÜME TEKME ATTI

Olayla ilgili açıklama yapan Hayrettin Dinçer, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kendisinin tartaklandığını savunan Dinçer, “O gece hastanedeki ilgisizlik nedeniyle çok şikayet aldım. Hastaneye gittim. Amacım, nöbetci olan Uzman Doktor Mehmet Sakar’ın, Acil Servisi’nde bekleyen hastalara yardımcı olmasını sağlamaktı. Kendisine gelmesi için haber gönderdim. Uzun bir süre sonra, 'Kim ulan beni çağıran' diye bağırarak geldi. Kendisini benim çağırdığımı öğrenince, 'lkokul mezunlarını siyasetçi yaparlarsa böyle olur' diyerek hakaret etti. Bunu duymamazlıktan gelip, hastalara yardımcı olması için kendisine çağrıda bulundum. Umursamadan arkasını dönüp asansöre doğru yürüdü.

Arkasından gidip görevini yapmasını isteyince göğsüme tekme attı. Sırt üstü yere yığıldım. Başıma sert bir cisimle vurdu" dedi.

OLAYDAN SONRA ÜÇ BİRA İÇTİM

Hayrettin Dinçer, alkollü olmasıyla ilgili olarak ise, "Olay beni çok üzdü. Doktordan şikayetci olmayı hiç düşünmedim. Sakinleşmek için bir restoranta gidip üç şişe bira içtim. Sonra polis beni karakola davet etti. Ben de ondan şikayetciyim. Alkolü olaydan sonra sakinleşmek için aldım" diye konuştu.

Doktor Mehmet Sakar'ın açıklama yapmadığı olayla ilgili soruşturmaya Karacabey Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.