Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık 4 bin kişi saat 12.00’da Taksim Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, “Yılmayız kazanacağız", “Öğretmen şahsiyet sahibidir", “Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.


İstiklal Caddesi'nden yürüyen grup, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Hükümetin zam teklifini kabul etmediklerini söyleyen Türk Kamu-Sen İstanbul Temsilcisi Hanefi Bostan, "Bizler bugüne kadar diyaloğun her yolunu denedik, hoşgörünün her türlüsünü gösterdik. Sabrımızı sonuna kadar zorladık. Ama yaptığımız her iyi niyetli girişimde adres olarak sokaklar gösterilmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Söz bitti, hoşgörümüz karşılıksız kaldı. Son çare olarak eylemi seçmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.


KADIN SİHİRBAZ, GÖSTERİSİ İLE ZAMMI PROTESTO ETTİ


Dünya Sihirbazlar birliğinin 2011 yılında düzenlediği yarışmada birinci olan kadın sihirbaz İlkay Özdemir Zeyrek da, memurlara teklif edilen zammı eleştirmek için Galatasaray Lisesi önünde gösteri düzenledi.