Hakkari’de yıllardır çözülemeyen gelen su sorununa çözüm bulmak amacıyla kente gelen Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB), Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (DİSKİ) ekipleri, Hakkari Belediyesi yetkilileriyle biraraya geldi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin su kaynaklarında yaptığı incelemelerin ardından hazırlanan raporlar kapsamında kentin Bulak ve Merzan mahallerinde geçmiş yılarda yapılan ve atıl durumda bulunan 2 su deposunun faaliyete geçirilerek su sorununa çözüm bulunmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, GABB ve DİSKİ yetkilileriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Bedirhanoğlu, Hakkari’de büyük bir sorun olan su sorununa kesin çözüm bulduklarını bu sorunun 1 ay içerisinde sona ereceğini söyledi.

Kentin su sıkıntısını gidermek için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü belirten Bedirhanoğlu, "Hakkari’nin su sorununu çözmek için büyük bir su projesi hazırladık. Ancak bu büyük projemizin hayata geçmesi zaman alacağından kentin acil su sorununu çözmek için kısa vadede çözüm olabilecek yeni yollar aramaya çalıyoruz. Teknik elemanlarımızın yaptığı çalışmalar kapsamında kentin su sorununa çözüm bulmak amacıyla Bulak ve Merzan Mahallerinde atıl durum olan su depolarını faaliyete geçirip iki günde bir su verdiğimiz kentte artık günde bir defa su vermek istiyoruz" dedi.

"HAKKARİLİLER SUYU DİKKATLİ KULLANSIN"

Bedirhanoğlu Hakkari’de vatandaşlara suyu daha dikkatli kullanma çağrısında da bulunarak, "Hakkari’de sulama suyu olmamasına rağmen Hakkari’nin her tarafı yemyeşil. Herkes içme suyu ile kaçak yoldan bahçe suluyor. Bugün yapılan çalışma ile kentin üç ayrı bölgesine ek hatlar döşeniyor. Bu hatlar yaklaşık bir aya kadar faaliyete geçecek ve böylece kente hergün su verme imkanımız olacak. Ancak yurttaşların artık içme suyu ile bağ bahçe sulamasına son vermeli" diye konuştu. Bedirhanoğlu, yaptıkları çalışmanın maliyetinin yaklaşık 600 bin TL civarında olduğunu ifade etti.



BD(FE/SS)