Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler 4 Ekim günü, Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunarak kamulaştırma yapılan semtlerde, ev ve işyeri bulunmayan yerlerde bazı kişilere sahte tapularla 2,6 milyon liralık ödeme yapıldığı yönünde ihbarda bulundu.  Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma genişletilirken el konulan 400 dosya, bilirkişiye inceleme verildi. Bilirkişilerin incelemesi tamamlandı ve dosyalar savcılığa iade edildi. Ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Sayıştay Başkanlığına ihbarda bulunması üzerine 3 Sayıştay denetcisi belediyede inceleme yapmaya başladı.

Savcılık, usulsüz ödeme ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı U.D., İmar ve Şehircilik Şube Müdürü A.S. ile memurlar İ.Ö., E.G. için İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Başsavcılık konuyla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yardımcıları, genel sekreter ve belediye encümen üyeleri hakkında da aynı bakanlıktan soruşturma izni talebinde bulunacak.

11 GÖREVLİ AÇIĞA ALINDI

Adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirten Başkan Ahmet Küçükler 15 Ekim günü yaptığı açıklamada İmar Daire Başkanı dahil 11 görevlinin açığa alındığını söyledi. Belediye Başkanı Küçükler şöyle dedi:

"Kamulaştırma çalışmalarında hayali ödemeler yapıldığı yönünde 1 Ekim günü ihbar aldık. Saat 17.00'de gelen ihbar üzerine 2 saatlik bir inceleme ve araştırmanın ardından, aynı gün saat 19.00'da Teftiş Kurulu Başkanı'nı evinden çağırarak soruşturmayı başlattık. Biz Erzurum'un 25 kuruşu için hesap yaparken, böyle bir usulsuz ödemenin gerçekleşmiş olmasına üzüldük. Tümü sahte olan evrak, tapu, banka makbuzları düzenlenmiş. Üç imza ile para İller Bankası'ndan çekilmiş. Erzurum'da şu an biz 10 ayrı noktada kamulaştırma yapıyoruz. Bununla alakalı tüm dosyaları savcılığa intikal ettirdik. Şu anki gözüken rakam 2 milyon 600 bin lira. Bunun 1 milyon 600 lirası bloke edildi. Kayıp miktar, 1 milyon lira civarında."  



HP(KS/COŞ)