23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen TRT 34'üncü Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan 40 ülkeden 500'e yakın çocuk bugün ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti. Valilik bahçesinde gerçekleştirilen ziyaret sırasında çocuklar ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundu. Vali Doğan da eşi Hatice Doğan ile birlikte çocuklara semazen figürlü kolye ve rozet ile kol saati ve Mevlana şekeri hediye etti.

Vali Doğan, "Selçuklu'nun başkenti Konya'dan onlara kucak açtık. Hz. Mevlana'nın çağrısıyla 'Gel' dedik. Onlar da bu çağrıyı kabul ettiler. Hoşgeldiler. Onlara Hz. Mevlana'nın çağrısı ile dünyaya hoşgörü ve barış götürmelerini temenni ediyoruz" dedi.

ŞENLİK YÜRÜYÜŞÜ

Valilikteki ziyaretin ardından çocuklar Mevlana Müzesi önünde biraraya geldi. Ardından çocuklar yöresel kıyafetleriyle, bando eşliğinde  'Çocuk Ülkesi' programının gerçekleşeceği yaklaşık 800 metre ilerideki Mevlana Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe, çevredekilerde alkışlarla eşlik ederken, çocuklardan bazıları yürüyüş sırasında yöresel dans gösterilerisi yaptı.



MKY(İA/CK)