Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sarıçay kenarında horoz dövüştürmek suretiyle kumar oynatıldığı ihbarı üzerine olay yerine baskın düzenledi. A.Ç (32), İ.Ç. (34) ve M.Ş. (24), 2 Hint horozunu dövüştürürken yakaladı. Üç şüpheli, polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, kumar mağduru horozlara el kondu. Polis, el konulan dövüş horozlarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğüne teslim etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, adli soruşturmanın sonucuna göre 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği horozların sahibine horoz başına 2 bin 37 TL olmak üzere, toplam 4 bin 74 TL para cezası kesileceğini söyledi. Horozların ise tedavi ve bakımları için Karacabey'deki Rehabilitasyon Merkezine gönderildiğini belirten Erdoğan, “Gerek av koruma ekiplerimiz, gerekse emniyet güçleri tarafından yapılan denetimlerde bu şekilde üzerinden para kazanılmak için dövüştürülürken ele geçirilen hayvanların ön bakımlarını yapıyoruz. Ardından da bakanlığımızın Karacabey'de yaptırdığı, içinde her türlü imkanın bulunduğu rehabilitasyon merkezimize gönderiyoruz. Orada yabani hayvanlar bakımları yapıldıktan sonra doğal ortama bırakılıyor. Ama bu horozlar gibi hayvanların bakımları orada yaşamları boyunca yapılıyor” dedi.

Bir süre önce de emniyet güçleri tarafından 8 dövüş horozunun daha ele geçirilip kendilerine teslim edildiğini de belirten İsrafil Erdoğan, hayvanların bu şekilde kullanılmasının hiç hoş bir durum olmadığını söyledi.



BG(İÖ/AAA)