Kentte 18 yıldan bu yana yerel yayıncılık yapan Deha TV’nin Altıntop Mahallesi 838 Sokak’taki dört katlı binasına, bugün saat 04.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, çatı katındaki kapıyı kırarak girdi. Hırsızlar, dördüncü katta bulunan muhasebe servisinde bulunan evrakları karıştırıp, kasayı açmaya çalıştı. Başarılı olamayan şüpheliler, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelik’in odası, muhasebe servisi ile haber merkezindeki üç televizyonla, haber merkezindeki bir dizüstü bilgisayarı çaldı.

POLİS PARMAK İZİ ARADI

Yaşanan hırsızlık olayı, saat 08.00’de muhasebe servisinde çalışan İmdat İldam’ın binaya gelmesiyle ortaya çıktı. Polis yerel televizyonda inceleme yapıp parmak izi ararken, Denizli Belediyesi’nin güvenlik kamerası kayıtları da incelendi. Yerel televizyonda dün Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan’ın canlı yayına katıldığı, programın saat 23.30 sıralarında sona erdiği, teknik ekipten son kişinin saat 01.34’te binadan ayrıldığı belirlendi. Yerel televizyon kanalında, yayının yapıldığı ve stüdyoların yeraldığı birinci katta bulunan kamera ve teknik ekipmanların çalınmadığı, hırsızların yalnızca güvenlik kamerasının bulunmadığı üçüncü ve dördüncü katlardaki televizyon ile bilgisayarları aldığı öğrenildi.

İTFAİYE İNCELEME YAPTI

Öte yandan itfaiye ekipleri de binaya gelip inceleme yaparken, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelik, “Olay hırsızlık gibi görünüyor. Hırsızlığın sabah erken saatlerde yaşandığını tahmin ediyoruz. Birinci kattaki yayın cihazları ve kameralar alınmamış. Sadece üst katlardaki üç televizyon ve bir bilgisayar çalınmış. Evrakların karıştırılması ve yakılması bizi düşündürüyor. Polisin gerekli araştırmayı yaparak bu hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişileri en kısa sürede yakalayacağına inanıyorum” dedi.