7 ay önce böbrek yetmezliği şikayetiyle diyalize girmeye başlayan Mustafa Bayram'a, doktorlar acil böbrek nakli yapılması gerektiğini belirtti. Yapılan kontrollerde kalp kasılmasının yüzde 26'larda olduğu anlaşılan Mustafa Bayram'a, aynı anda kalp nakli de yapılması gerektiği, bu nedenle böbrek naklinin de bekletildiği belirtildi.

7 ay boyunca hem diyalize giren hem de kalp kasılmalarını yüzde 50'lere çekmek için tedavi gören Mustafa Bayram'ın tedavisi sonuç verdi. Mustafa Bayram, annesi 58 yaşındaki Fatma Bayram ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde ameliyata alındı. Annesinden alınan böbrek nakledilen Mustafa Bayram, aradan geçen 3'üncü günde sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, hastada nedeni bilinmeyen böbrek yetmezliği olduğunu belirterek, "2-3 ay boyunca hasta diyalize girmiş. Ancak bu tedavi etkili şekilde uygulanmamış. Bu arada hastada 'Üremik Kardiyomiyopati' dediğimiz rahatsızlık ortaya çıkmış ve kasılmalar yüzde 26'lara kadar düşmüş. Bu halde nakil olması imkansızdı. O dönemde kalp ve böbrek bekleme listesine kaydını yaptık ve etkili bir tedavi başlattık. Tedavi sürecinde kasılmalar yüzde 50'ye çıkınca önceki gün annesinden alınan böbreği Mustafa Bayram'a naklettik. Operasyon başarılı geçti" diye konuştu.

3 YIL ÖNCE KARDEŞİNE NAKİL YAPILDI

7 ay boyunca her ay kalp kasılmalarıyla ilgili kontrollere girdiğini ve umutla kasılmalarının normale yakın bir kasılma seviyesine ulaşmasını umduğunu belirten Mustafa Bayram, "Bundan 3 yıl önce de babam Şeyhmüslim Bayram'dan alınan böbrek, ağabeyim Selim'e nakledilmişti. Bugünse ben annemin böbreğiyle yeniden hayata tutundum. Organ naklinin ve bağışının önemini şimdi çok daha iyi anlıyorum" diye konuştu.