İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda savunma yapan tutuklu sanık Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, hakkındaki suçlamalara ilk kez cevap verdi. Sanık Kırçiçek, "Kendini mesleğine, cumhuriyete ve demokrasiye adamış başarılı bir meslek ve aile hayatı olan, gelecek vaat eden bir insanın, ülkesinin yıllarca geri gitmesine çağdaşlık liginde küme düşmesine neden olacak bir darbe teşebbüsü içinde olmasının düşünülmesinin ne kadar onur kırıcı olduğu tahmin edilemez" dedi.


"TSK'NIN YIPRATILMASI HEDEFLENMİŞTİR"


Sahte dijital verilerle Deniz Kuvvet Komutanlığı başta olmak üzere TSK'nın itibarsızlaştırılması ve yıpratılmasının hedeflendiğini belirten sanık Kırçiçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Maalesef Türk Deniz Kuvvetleri'ne yapılan bu komplonun içinde silahlı kuvvetler mensubu ve emeklisi kişilerinde olduğu çok belirgindir. İçeriden destek olmadan bu kadar detaydaki dijital üretimin yapılması çok zor gözükmektedir. Bu kişilerin bunu yapmalarının ardında belki kişisel kin ve nefret belki de şahsi menfaat ve ihtiraslarının kurbanı olmaları çok muhtemeldir. Ancak her ne olursa olsun bu kişiler ülkelerine verdikleri zararın farkında değildirler. Küçük hesaplarından faydalanan güçler başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dolaysıyla Türkiyemize çok büyük zararlar vermektedirler. Ancak bu kişilerin kapasiteleri ve bilgi birikimleri yeterli olmamış bu kadar değerli kişileri karalamak üzere gösterdikleri çabalar sonucu oluşturdukları dijitallerde bir çok fahiş hata yapmalarına, sahteciliklerin günışığına çıkmasına neden olmuşlardır. İnanıyorum ki, istense bu sahte ihbarcılar ve işbirlikçi çete mensupları kısa sürede bulunabilir. Yeter ki, cumhuriyet savcılarımız buna inansınlar."


"GELECEĞİN KUVVET KOMUTAN ADAYLARI HEP BU SALONDADIR"


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yetişmiş insan gücünün önemine değinen sanık Kırçiçek, "Okul birincileri, sicil birincileri, kurs birincileri, kahramanlar, geleceğin kuvvet komutanları adayları hep bu salondadır. Önümüzdeki 15-20 yılı kumanda edecek son derece tecrübeli ve vizyoner bir yönetim gücünün bugün burada tasfiyesinin gerçekleşmek üzere olduğunu görüyoruz" dedi.


TUTUKLANARAK KARİYERİM BİTİRİLMİŞTİR


4 aydır tutuklu olduğunu söyleyen sanık Kırçiçek, "Hakkımda dava dosyasında somut delil bulunmamaktadır. Tutuklanarak kariyerim bitirilmiştir, özürlüğüm elimden alınmıştır. Tutuklandığım için ailem derin üzün içindedirler" dedi. Allah katında masum olduğunu ifade eden sanık Kırçiçek, "TSK üzerinde oynanan bu oyunda kaybedecek olan ülkemiz olacaktır" diyerek tahliyesini istedi. Hava muhalefetinden dolayı duruşmayı bir saat erken bitiren mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Şubat 2012 tarihine erteledi.


(BB)