Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'nde şehit olan askerlerden Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Elazığ’daki  amcası Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, şehit babası olan kardeşi Mehmet Çiftçi'nin yoğun bakımda olduğunu söyledi. Çiftçi, "Şehit olan üsteğmen benim yeğenim. Şırnak Beytüşşebap’ta görev yapıyordu. Evli, 1 çocuk babası. Babası Mehmet de emniyet amiri. Şu anda ailesi Afyon’da. Kendisi geçici görevle Şırnak Beytüşşebap’a gitmişti. Sabah Şırnak’taki albayımız beni aradı. Şehit olduğunu söylediler.  Hepimizin başı sağ olsun, devletimiz sağ olsun" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, şehit cenazesinin Afyonkarahisar’a götürüleceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Cenaze Afyon’dan kalkacak. Şehit babası şu anda yoğun bakımda. Haberini alır almaz yoğun bakıma kaldırmışlar. Şu anda başında bir albay var. Biz albay ile temasa geçiyoruz. Amcamla görüşemiyoruz, albay bize bilgi veriyor. Cenazeyi Şırnak’tan Diyarbakır Havaalanı'na götürecekler. Şehitleri kargo uçağıyla önce Diyarbakır'a daha sonra memleketlerine gönderecekler. Ben de şu anda Diyarbakır’a geçiyorum. Diyarbakır’dan kargo uçağıyla Afyon’a geçeceğim. Şehidin asıl görev yeri Tekirdağ’dı, geçici görevle Şırnak Beytüşşebap’a gitmişti. Allah vatanımızı, milletimizi korusun."

Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'nin amcasının oğlu Aslan Çiftçi ise, teröre tepki gösterirken, devletin buna bir çare bulmasını istedi.



ŞG(RY/İD)