Merkez Seyhan İlçesi'nde yaşanan olayda iddiaya göre, dolandırıcılar Sümer Mahallesi'nde oturan Ali Yüngeviş'in ev telefonunu aradı. Telefona cevap veren Ali Yüngeviş'in eşi 47 yaşındaki Sema Yüngeviş'e "Bu telefonunuzdan 2 kişi internete girmiş. Onları bulmaya çalışıyoruz. Bize eşinin cep telefonu numarasını ver" dedi. Dolandırıcılar, sonra da Ali Yüngeviş'i aradı. Telefondaki kişi bu kez de kendisinin komiser olduğunu belirterek, "Sizin hesabınızı örgüt ele geçirmiş. Hesabınızda para var mı?" dedi.

Yüngeviş de Atatürk Bulvarı'ndaki bir bankada 75 bin lirası olduğunu söyledi. Bunun üzerine sözde komiser, "Telefonu hiç kapatma. Hemen bir taksiye binip bankaya git. Ev alacağını söyleyerek paranı çek" dedi.

TAKSİCİYE BİLGİ VERMESİNE KIZDI

Dolandırıcılara inanan Yüngeviş de gördüğü ilk taksiye binerek "Hemen Atatürk Bulvarı'na sür. Teröristler hesabımı ele geçirmiş" dedi. Taksiciye konuyla ilgili bilgi vermesine kızan telefondaki sözde komiser, "Hemen o taksiden in. Başka taksiye bin" dedi.

Bankaya giden Yüngeviş, talimatlar doğrultusunda parasını çekti. Telefonda bekleyen dolandırıcı, bu kez "Oradan ayrıl. Atatürk Parkı'na geç" dedi.

EŞİ VE OĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜRDÜ

Yaklaşık bir saatlik bu süreç içerisinde telekonferans yoluyla Yüngeviş'i eşi ve oğluyla da görüştüren dolandırıcı, "Biz senin evindeyiz. Senin parayı eşine veriyoruz, sen de parka geç. Parayı gelen polis arkadaşa ver" dedi. Atatürk Parkı'na geçen Yüngeviş, yaklaşık bir saat de burada bekletildi.

"BEN POLİSİM" DEDİ 75 BİN LİRAYI ALDI

Hava karardıktan sonra parkın içerisinden çıkan sivil ve iyi giyimli bir kişi "Ben polisim" dedi. Yüngeviş'ten 75 bin lirayı alıp ayrıldı. Sonra da telefondaki kişi, "Şimdi de telefonu kapat. Sonra da kır at" dedi. Telefonu kapatıp, evine giden Yüngeviş, dolandırıldığını anladı. Emekli ikramiyesi dahil bütün birikimini kaybettiğini söyleyen 2 çocuk babası Yüngeviş, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

CUMHURİYET SAVCISI OLARAK DA ARADILAR

Yüngeviş, daha adliyeden ayrılmadan arayan dolandırıcılar, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp, "Siz rahat olun. Biz teröristleri yakalamak üzereyiz. 2'sinin ismini ve yerini tespit ettik" dedi.

Hala olayın şokunu yaşayan Ali Yüngeviş, “Nasıl kandım, hala inanamıyorum. Emekli ikramiyem dahil bütün param oydu. O parayla 2 çocuğumu okutuyordum” diye konuştu.



MKA(BK/AK)